Halo 4 lekket flere uker før lansering

Hele spillet ligger tilgjengelig på nett.

Over helgen dukket det opp flere rapporter om personer som skal ha fått fingrene i slippkopier av Halo 4. På nettforumene NeoGAF og Reddit kunne flere krye brukere dele bilder av spilldiskene og av Xbox 360-skjermer klare til å spille av det etterlengtede spillet.

Ifølge Kotaku har Microsoft enda ikke bekreftet at spillet har lekket tidlig, men de har derimot fortalt at de jobber med politiet og Microsofts egne sikkerhetsordninger for å se på situasjonen. Spillet ble etter det vi vet ferdigstilt mot slutten av september, så kopiene som har dukket opp er antageligvis plukket rett fra trykkeriet.

I Halo 4 tar du opp Master Chiefs eventyr igjen. (Bilde: Microsoft)

Mandag morgen er det fremdeles ikke klart hva som har skjedd her. Enkelte spekulerer i at dette er anmelderkopier som har havnet på ville veier, mens andre mener det er snakk om butikklekasjer.

Også tilgjengelig gjennom ulovlig nedlasting

Samtidig rapporteres det om at spillet kan lastes ned på diverse torrentnettsteder. Spillere som drister seg ut på den usikre isen med nedlasting, modifisering og spilling bør dog være klar over at Microsoft ikke er veldig åpne for å la folk spille nedlastet og lekkede spill. Allerede har flere meldt om stengte Xbox Live-kontoer som følge av den ulovlige aktiviteten.

Halo 4 slippes egentlig ikke før 6. november, og er det nyoppstartede spillstudioet 343 Industries første forsøk på å takle den velrennomerte serien. Bungie hoppet av etter å ha produsert seriens foreløpig siste innslag, Halo Reach, og jobber for tiden med noe halvhemmelig bak lukkede dører.

Les også: – Halo 4 blir mørkere og mer intenst Les også: Halo 4 er ferdig

Siste fra forsiden