Haltende SimCity-lansering i USA opprører kunder

Alt vil være på stell for resten av verden, hevder EA.

Oppdatering (7. mars - 09:09): Når støvet nå har lagt seg etter nattens lansering av SimCity i Europa, er det ingenting som tyder på at det har gått helt smertefritt her heller. I en forumtråd på Diskusjon.no forteller flere brukere om problemer med å koble seg på serverne. Også Gamer.nos redaktør, Tor-Steinar Nastad Tangedal, sliter med å komme seg på serverne. Vi har tatt kontakt med EA for å få klarhet i situasjonen, og kommer til å utdype mer når vi vet mer.

Opprinnelig sak følger:

Det siste døgnet har Internett flommet over av frustrerte SimCity-kunder som har slitt med å få spillet til å virke. Problemene har vært mange – noen har slitt med å laste ned spillet, andre har strevd med å komme seg på serverne, mens flere har måttet tåle innlogginskøer. Akkurat hvor mange som sliter med forskjellig knot vites ikke, men responsen har ikke latt vente på seg.

– Kan ikke spille

På utsalgstedet Amazon.com har flere verifiserte kunder uttrykt sin misnøye med kjøpet – enkelte kan ikke en gang starte spillet.

– Jeg kan ikke vurdere spillet i seg selv. Etter å ha gått gjennom opplæringsdelen, begynt på en by og logget av for å spise, kommer jeg meg ikke på nett igjen etter som Origin-serverne er tatt ned, forteller «bill».

Lange køer er alltid frustrerende.

«Elizabeth O. Kalbers» er heller ikke nådig i sin omtale av opplevelsen.

– Alle serverne er enten opptatte, fulle eller «tilgjengelige» selv om du ikke kan koble deg til dem. Opplæringsdelen vil ikke starte, jeg kan ikke skape en ny by, og jeg får stadig feilmeldinger. Dette er helt håpløst, forteller kunden.

Problemet henger sammen med Maxis og EAs beslutning om å kreve en konstant Internett-tilkobling for å spille SimCity. Maxis har før hevdet at dette designvalget ville gagne spilleren, som et spil som fokuserer på sosiale forhold mellom sammenkoblede byer.

– GlassBox-motoren overlater noe av komputeringen til EAs servere, mens noe gjøres på brukerens maskin, fortalte Maxis-leder Lucy Bradshaw i et blogginnlegg like før jul.

Europa skal ikke bli rammet

SimCity krever også at brukeren benytter seg av nettplattformen Origin. Plattformen gjør nå noen forsøk på bedre situasjonen.

Vår anmelder var fornøyd med SimCity.
Les også
Anmeldelse:

– Vi gjør noen forandringer for å forhindre flere problemer, og er sikre på at Origin vil være stabilt for de internasjonale lanseringene senere denne uken, forteller nettbutikken via sin twitter-konto.

Vi var svært fornøyd med nye SimCity, men følte at det burde være mulig å spille uten en konstant nettilkobling.

– Regionsystemet gjør det også rimelig lett å forsvare at spillet krever konstant nettilkobling, selv om en frakoblet enspillermodus burde være tilgjengelig, skrev ordføreremnet før han belønnet spillet med 8/10.

Anmelder skrev også et blogginnlegg i etterkant der han fokuserte på noen av problemene med å anmelde nettavhengige spill.

Gamer.no har tatt kontakt med EA med et par spørsmål om SimCity-lanseringen. De kunne ikke gi informasjon hvordan kunderesponsen har vært, og heller ikke om vi europeere kan vente oss en bedre lansering en amerikanerne.

Les anmeldelsen av SimCity

Siste fra forsiden