– Halvparten av spilljuksere jukser i virkeligheten

Fusker du i spill, sniker du kanskje på trikken også.

Er spilljuksere like tilbøyelige til å bende på reglene i virkeligheten? Det ville småspillutvikleren PopCap Games finne ut av.

Sammen med Information Solutions Group gjennomførte PopCap Games en spørreundersøkelse blant 1200 voksne spillere i USA og Storbritannia, og resultatet kan kanskje overraske noen.

Juksemaker pipelort

48 prosent av spillerne som innrømmet å ha brukt diverse juksemetoder i sosiale spill, vedgikk også å ha jukset på et vis den virkelige verdenen. For spillerne som aldri jukset, var tallet på virkelighetsjuksere derimot nede i 14 prosent.

Blant spilljukserne skal 53 prosent ha innrømmet at de har jukset på prøver og eksamener på skolen, 51 prosent parkerte ulovlig på handicapparkeringer, og 49 prosent innrømmet glatt å ha vært utro mot partnerne sine.

PopCap-spillet Bejeweled.

I tillegg skal 58 prosent av de sosiale spilljukserne i Storbritannia ha vedgått at de jukset på skatten, mot 33 prosent hos de amerikanske jukserne.

Totalt skal spilljukserne ha nesten tre og en halv gang større sannsynlighet for å jukse i den virkelige verden, sammenlignet med ikke-jukserne.

Tar tilbake og gir bort

Rundt 118 millioner mennesker i USA og Storbritannia spiller sosiale spill jevnlig, og av disse oppgir syv prosent av de amerikanske spillerne at de jukser, mens elleve prosent av britene kan titulere seg som juksemakere.

Hele undersøkelsen er tilgjengelig som PDF hos Information Solution Group.

Siste fra forsiden