Rune Factory 3 på vei vestover

Halvt mann, halvt sau

Livet som bonde og kriger tar aldri slutt

Rune Factory-serien er en avlegger av den gamle bondesimulatoren Harvest Moon som føyer kamp og grotteutforsking til et allerede travelt bondeliv. To av spillene har allerede blitt lansert i Europa, og vår anmelder mente Wii-eksklusive Rune Factory: Frontier var svært fornøyelig trass en del problemer.

Monsterfelling.

Rising Star Games planlegger å slippe Rune Factory 2 i Europa til høsten, men i Statene har Natsume akkurat kunngjort at de skal lansere Rune Factory 3 i løpet av året. Antageligvis kommer Rising Star Games før eller siden til å slippe også dette i vår verdensdel.

Rune Factory 3 går som forgjengerne ut på å dyrke marken og være på godfot med lokalbefolkningen, samt reise til ugjestmilde ruiner og grotter for å denge eller temme monstre. Tamme beist kan så brukes som arbeidere eller gårdsdyr på bruket ditt.

Denne gangen er hovedpersonen, Micah, selv halvt monster, og det medfører at han har et vrient problem å løse. Menneskene i Sharance og monstrene i nabolandet Univir hater hverandre, uten å ense en skjult trussel som kan ødelegge begge landene. Micah må forene menneskene og monstrene slik at de kan stå sammen mot denne mystiske fienden.

Spillet byr på et par nye knep du kan bruke for å hjelpe Micah med å nå sine mål. Han kan for eksempel skifte form og bli et monster for å snakke med beist eller slåss bedre, og ved å bli kompis med innbyggerne i Sharance kan han overtale dem til å bli med ham for å utforske og kjempe.

Siste fra forsiden