Har du hjerte til å ødelegge denne byen?

Nytt spill gir deg sjarmerende, simulerte byer og muligheten til å ødelegge dem.

Nettstedet Eurogamer har tatt en titt på et spill som kalles Wildfire Worlds. Det er under utvikling for PC og iPad, og er en blanding av bysimulator og strategi hvor målet ikke er å bygge en by, men å ødelegge den. Spillet er inspirert av opptøyene i London, og skildrer kampen mellom sinte aktivister og politistyrkene.

Byen det hele foregår i skal være både levende og dynamisk, takket være avanserte, simulerte systemer. Folk går til og fra jobb, trafikksystemet fungerer og ting fungerer generelt som i en virkelig by, bare på en enklere måte. Når aktivistene slippes løs vil både de og myndighetene styres av kunstig intelligens, og det vil også være en smittemekanikk hvor aktivistene påvirker andre innbyggere til å slå følge med dem. Dermed kan man risikere at hele byens befolkning blir aktivister til slutt, og alt raseres.

Selv om spillet tar for seg et potensielt alvorlig tema, er presentasjonen søt og fargerik. Byen og innbyggerne dens ser ut til å være laget av papp, og spillet bruker «tilt shift»-effekten for å gjøre det hele enda penere. De delene av byen som raseres vil etter hvert bli tatt tilbake av naturen, med grønne busker og trær.

Spillet er fortsatt svært tidlig i utviklingsprosessen, og de britiske skaperne ønsker å benytte seg av en Minecraft-aktig modell hvor de gir ut en begrenset utgave av spillet og utvikler det videre delvis basert på spillernes tilbakemeldinger. Den første testutgaven skal visstnok ikke være spillbar i det hele tatt, og vil rett og slett være en liten demo der du får se den simulerte byen i aksjon.

Du kan følge med på spillet via utviklernes offisielle blogg.

Les også: Bygg din egen steampunk-koloni
Les også: Sniktitt: SimCity

Siste fra forsiden