Har du noen gang lurt på hvordan det er å være en brødskive?

Surgeon Simulator-gjengen med nytt helsprøtt spill.

Toasted!
Bossa Studios

Det er vanskelig å ta Bossa Studios på alvor. Nå er det kanskje nettopp det de ønsker også, sett i lys av absurde Surgeon Simulator som lot deg sjonglere organer i en hel rekke merkelige situasjoner. Men ett blikk på deres nyeste ablegøyer gjør det ikke lettere å se for seg utvikleren tone ned sine bisarre sider med det første.

Som du kan se i traileren nederst i artikkelen, tar du rollen som brødskive i deres neste spill. Faktisk beskriver utvikleren det helle som et vakkert eventyr, der målet er å få lempet seg selv – altså brødskiven – i en toaster, uten å ta for mye skade på ferden.

Som smurt

Vår brødhelt dreper en klokkeradio med en kjøkkenkniv.

Små knappeikoner ligger over brødskivens fire hjørner, og for å bevege seg må man fingerknote disse hjørnene samtidig. Brødskiven må lempe seg gjennom et hus fullt av farer, skitt og smuss som den plukker opp på ferden. Traileren viser hvordan brødskiven blant annet kan klistre seg til vegger, klatre i tak, surfe på takviften, drepe en radio med en kjøkkenkniv og mye annet snodig. Du kan sikkert også teste myten om at en brødskive alltid lander med påleggs-siden ned.

Som med Surgeon Simulator virker det som om idéen om et brødspill sprang ut fra et Game Jam-bidrag. Game Jam er en konkurranse der utviklere skal lage et spill i en viss setting, som regel med en tidsfrist på en eller to dager. Siden bidraget har de tydeligvis smurt litt ekstra pålegg på idéen.

Det er ikke kjent når I Am Bread kommer, eller til hvilke plattformer. Oddsen for at en PC-versjon er planlagt er dog rimelig stor.

Surgeon Simulator fikk for øvrig en oppdatering i sommer.
Øye- og tannlege-utvidelsen er like helsprø som det opprinnelige spillet »

I am Bread-traileren. (Video: Bossa Studios)

Siste fra forsiden