Nå kan du bli øye- og tannlege i Surgeon Simulator

Stakkars pasienter.

Nei, nei, nei.
Bossa Studios

Surgeon Simulator startet egentlig som en spøk, utviklet under en 48-timers Game Jam i 2013. Men det som da var et gratisspill ble raskt svært populært, og det tok ikke lang tid før utviklerne skjønte at de hadde en potensiell suksess i hendene.

Dermed laget de en utvidet, kommersiell utgave som blant annet er i salg på Steam.

Kirurg med motoriske utfordringer

Tannlegeskrekk?

Surgeon Simulator gir deg rollen som kirurg, og i originalversjonen var målet å utføre en hjertetransplantasjon. Senere har spillet blitt utvidet til blant annet å la deg leke deg med folks hjerner.

Det som gjør spillet så morsomt er det «unike» kontrollsystemet, som sørger for at selv den mest rutinemessige delen av operasjonen blir et aldri så lite mareritt for pasienten.

Nå har Surgeon Simulator blitt utvidet igjen. Denne gangen får du muligheten til å drive øyekirurgi, eller leke tannlege. De nye mulighetene kommer i spillets jubileumsutgave, og om du allerede eier det må du kjøpe dem separat.

Surgeon Simulator er forøvrig ikke det første spillet som gir spillerne rollen som kirurg. På åttitallet fikk vi for eksempel to spill i Life & Death-serien, hvor spillerne måtte både diagnostisere og operere ulike pasienter. Disse spillene var langt mer realistiske enn Surgeon Simulator.

For å få dem til å fungere i dag må du nok bruke DosBOX (nb: artikkelen krever Ekstra-medlemskap).

Siste fra forsiden