Har du papirene i orden?

Det unike eventyret Papers, Please er rett rundt hjørnet.

Papers, Please er et kritikerrost indie-spill der du jobber som passkontrollør i det fiktive landet Arstotzka. Handlingen er lagt til 1982, og er tydelig inspirert av Øst-Europas tilstand under den kalde krigen. Det er stadig noen som vil krysse grensa, og de kan være alt fra helt vanlige innbyggere til terrorister eller krigsflyktninger. Din jobb er å se til at kun de som faktisk har rett til å komme inn i landet, og som ikke har noen skumle planer, slipper inn.

For å lykkes må du sjekke papirene nøye, og lete etter ting som ikke stemmer. Senere kompliseres det hele ved at du blant annet må ta fingeravtrykk og mye mer. Spillets historiemodus har flere mulige avslutninger, og vil ta cirka fire timer å fullføre. I tillegg finnes en modus der du spiller så lenge du klarer.

Spillet har vært under utvikling en stund, og nå er det endelig klart for utgivelse. Det lanseres 8. august, og slippes blant annet på nettbutikkene GOG og Steam. I tillegg kan du kjøpe spillet direkte fra utviklerne gjennom Humble Store-systemet, og da får du både Steam-kode og en DRM-fri versjon.

Spillet kommer til Windows og OS X. En gratis betaversjon er fortsatt tilgjengelig, om du ønsker å finne ut hva spillet dreier seg om.

Les også: Seks gratisspill du bør prøve i helgen

Trailer fra spillet.

Siste fra forsiden