Har du råd til et nytt Kickstarter-rollespill?

Denne gangen fra Tom Hall og Brenda Braithwaite.

Tidligere i dag skrev vi at Obsidians tradisjonelle rollespillprosjekt Project Eternity hadde samlet inn godt over to millioner dollar på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. Nå viser det seg at vi må finne plass til nok en sak om et tradisjonelt rollespillprosjekt på Kickstarter, denne gangen fra to svært erfarne spilldesignere. Duoen bak «An Old-School RPG»-kampanjen er ingen ringere enn Tom Hall og Brenda Braithwaite.

Tom Hall var en av grunnleggerne av id Software, der han var med å lage Commander Keen, Wolfenstein 3D og Doom. Men han har også jobbet med rollespill, inkludert kultklassikeren Anachronox. Brenda Brathwaite er imidlertid den av de to som har lengst erfaring med sjangeren. Hun startet som designer på en av de første storsuksessene i rollespillsjangeren, nemlig Wizardry-serien, og har også jobbet med kritikerroste Jagged Alliance og Realms of Arkania.

Kan bli to spill

Utviklerstudioet som skal lage spillet er Loot Drop, som ble grunnlagt av Tom Hall, Sir-Tech-veteranen Robert Sirotek og Braithwaites ikke helt ukjente forlovede, John Romero.

Midlertidig navn, antar jeg.

Målet for kampanjen er å samle inn én million dollar (cirka 5,7 millioner norske kroner). Men hvis teamet klarer å få inn omtrent det dobbelte kan vi se frem til ikke ett, men to rollespill – ett fra Braithwaite og ett fra Hall.

Hvis det kun blir ett spill, kan vi i alle fall se frem til et gruppebasert rollespill med opp til fire figurer, en stor og detaljert verden full av monstre, byer, slott og grotter, hundrevis av oppdrag, flere avslutninger, turbasert kamp, samt muligheten til å prøve å fullføre spillet med kun ett eneste liv.

Som vanlig venter mange belønninger for de som åpner lommeboka for utviklerne, og om du kun er interessert i en ren «forhåndsbestilling» slipper du i skrivende stund unna med cirka 85 kroner. Under artikkelen kan du se utviklernes Kickstarter-film.

Les også: Kommentar: Rollespillene er ikke som de en gang var
Les også: Quest for Glory-skaperne vil tilbake

Siste fra forsiden