Har du sjekket Diablo III-kontoen din?

Flere brukere rapporterer om manglende utstyr og gull.

Det går ikke helt Blizzards vei for tiden. Etter en litt kronglete lansering av Diablo III forrige uke, har det nå kommet inn flere rapporter om stjålne kontoer. Dette melder Eurogamer.

Eurogamer-skribent Christian Donland er en av de uheldige som ikke har muligheten til å kose seg med storspillet for øyeblikket. Donlands konto ble stjålet og overført til en mystisk person ved navn Anna, som hevdet å ha kjøpt kontoen.

For øyeblikket melder ogsåflere spillere at kontoene deres har hatt besøk av tyver. Spillerne skal ha mistet både utstyr og gull i prosessen. Blizzard har lagt til rette for å sikre kontoen gjennom å benytte en mobilapplikasjon som autentiserer brukeren ved pålogging, men det hevdes at selv ikke denne sikkerhetsprosedyren har vært helt vanntett.

Det spekuleres nå i om disse tilfellene er relatert til den fire timer lange nedetiden på søndag. Ryktene tilsier at nedetiden var et resultat av et såkalt SQL-injeksjonsangrep, men dette har ikke blitt bekreftet av Blizzard.

Oppdatering (klokken 15:50): Blizzard forteller nå at de ikke har funnet noe som tyder på at folk kan ha kommet seg forbi autentiseringsprosessen, og hevder at alle de rapporterte tilfellene har vært et resultat av innlogging med riktig passord. Samtidig har selskapet postet en tråd i Diablo III-forumet der de hevder at autoriseringsappen er en av de beste måtene man kan sikre seg mot slike former for svindel.

Utsatte auksjonshuset

Problemene kommer på tampen av en hektisk uke for Blizzard. Ved lanseringen av Diablo III slet mange med å komme seg inn på serverne i flere timer, og studioet så seg samtidig nødt til å utsette bruken av ekte penger i spillets auksjonshus.

Diablo III har vært ute en knapp uke nå.

Tross disse problemene virker det som om de fleste er fornøyde med Blizzards stortittel. Vår anmelder lovpriset spillet, og hevdet at det hadde en flyt, et tempo et utrykk som det kan gå år mellom hver gang man får oppleve.

Om du ønsker å finne noen å spille Diablo III med, kan du prøve ut vår flunkende nye søketjeneste. Der kan du bli med i andre spilleres lobbyer, eller opprette din egen ut i fra hvilke nivå du ønsker å spille på.

Les også: Anmeldelse: Diablo III Les også: – Diablo II var feilfritt

Siste fra forsiden