Har levert over 5 millioner Xbox One-konsoller til butikk

Men PlayStation 4 øker forspranget.

Audun Rodem/Gamer.no

Konsollkrigen mellom Sonys og Microsofts kamphaner PlayStation 4 og Xbox One er godt i gang, selv om sistnevnte ennå ikke har dukket opp i butikkhyllene her til lands.

Etter lanseringene i november er det nok Sony som har vært mest ivrig etter å offentliggjøre salgstallene, og selskapet kunne blant annet melde at PlayStation 4-konsollen hadde solgt i én million eksemplarer bare i løpet av salgsdagen.

I februar nådde Sony over 5 millioner solgte PlayStation 4-enheter, noe som var et godt stykke over forventningene. Nå, omsider, kan Microsoft melde at Xbox One også har nådd dette antallet, som riktignok gjelder antall enheter solgt til butikk og ikke til forbrukere.

Det går bra med Xbox One, men PlayStation 4 øker likevel forspranget.

På den offisielle Xbox-hjemmesiden kunngjør nemlig visemarkedssjefen for Xbox, Yusuf Mehdi, at over 5 millioner Xbox One-konsoller er sendt ut til forhandlere siden lanseringen. Mehdi benytter anledningen til å påpeke at salgstempoet dermed er hele 60 prosent høyere enn med forgjengeren Xbox 360.

Voksende gap

Av annen statistikk Microsoft har samlet sammen opplyses det for øvrig om at Xbox One-brukerne visstnok tilbringer fem timer med konsollen per dag i gjennomsnitt, og at alle brukerne til sammen har tilbragt mer enn én millard timer i spill og applikasjoner på maskinen.

Selv om Microsoft har god grunn til å være fornøyde er gapet mellom Xbox One og PlayStation 4 imidlertid i ferd med å øke betraktelig når det gjelder salgstall. Som blant andre nyhetsbyrået Reuters meldte nylig nådde Sony nemlig over 7 millioner solgte PlayStation 4-enheter den 6. april.

Til sammenligning var tallene mye jevnere ved årsskiftet, da Sony rapporterte om 4,2 millioner solgte PlayStation 4-enheter og Microsoft om 3,9 millioner sendte Xbox One-enheter, som Ars Technica skriver.

Xbox One har ennå ikke kommet til Norge, men vi har tatt en titt på konsollen: Vårt inntrykk er at den er an uslepen diamant »

Siste fra forsiden