Har Webzen klonet de_dust2?

Skal man plagiere er det nok lurt med en litt mer ukjent inspirasjonskilde.

Den koreanske spillutvikleren Webzen og deres «free to play»-spill Arctic Combat har havnet i søkelyset, etter at spillerne la merke til at et av skytespillets miljøer minnet uforskammet mye om det klassiske Counter-Strike-kartet de_dust2. PC Gamer skriver at Artic Combats Sand Storm-kart er praktisk talt identisk med de_dust2, og at de eneste endringene er noen kasser som har blitt flyttet og litt annerledes proposjoner i gangene.

En Youtube-video viser kartet i aksjon, og videomakeren beskriver opplevelsen som å «spille en Call of Duty-klone på en dust2-kopi».

Kjenner du noe igjen?

Arctic Combat er et førstepersons skytespill som fokuserer på kamp spillerne i mellom. Det er langt mer action-preget enn Counter-Strike, og generelt virker det som folk synes betaversjonen som er ute nå byr på mye moro (selv om det offisielle forumet til en viss grad preges av hackerrapporter). Hvis du har lyst til å teste spillet kan du følge instruksjonene i en forumpost fra utviklerne.

Det gjenstår å se hvor lenge Sand Storm-kartet forblir i spillet i sin nåværende form, og etter denne hendelsen kommer utvilsomt spillerne til å studere resten av spillet med argusøyne, for å se om de drar kjensel på noe annet. Verken Webzen eller Counter-Strike-skaperne Valve har kommentert saken enda.

Det er vel likevel tvilsomt at vi har med et nytt Limbo of the Lost å gjøre.

Les også: Counter-Strike: GO er lansert
Les også: Crytek vil kun satse på «free to play»

Siste fra forsiden