Australsk utviklerbauta stenger

Harde kår

Tradisjonsrike Krome Studios, kjent for blant annet Game Room, legges ned for godt.

Krome Studios er nok ikke akkurat et husholdningsnavn her til lands, men det store australske studioet har utviklet spill siden tusenårsskiftet og kan skryte av utgivelser som Ty The Tasmanian Tiger-serien, Viva Piñata: Party Animals og Game Room til Xbox 360. Selskapet har faktisk gitt ut nærmere 20 spill siden år 2000.

I dag melder spillbloggen Kotaku at studioet, som har drøyt 250 ansatte, ser seg nødt til å legge ned bedriften fra mandag av.

Blade Kitten var et av de siste spillene Krome rakk å utgi.

Krome skal angivelig ha vært en av Australias største utviklere på et tidspunkt, og porteføljen deres strekker seg fra Wii-versjonen av Star Wars: The Force Unleashed til Blade Kitten. Det er ingen tvil om at de har vært viktige for spillutviklingen i det digre landet, og de vil nok bli sårt savnet i andre verdenshjørner også.

Deres siste utgitte spill ble spillmatiseringen av filmen Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole, men de er nok mest kjent for å ha snekret sammen den virtuelle spillehallen Game Room til Xbox Live, som lar deg spille gamle arkadespill i en sosial atmosfære.

Det er ikke kjent hva som skjer med selskapets ansatte, men det er grunn til å tro at den erfarne staben nok finner seg jobb andre steder. Selskapet ble tidligere i år hyllet av spillsiden Develop som verdens 52. mest innbringende utvikler.

Siste fra forsiden