Hatred-utviklerne svarer på anklager om nynazisme

Takker samtidig pressen for den negative oppmerksomheten.

En sint mann skuler ut av et vindu.
Destructive Creations

Etter at Destructive Creations hoppet hodestups ut på nettet med avdukingen av spillet Hatred sist uke, har reaksjonene vært overdøvende. Det dystre spillet, som etter sigende handler om å drepe alt og alle av sivile på brutalt vis, bare på grunn av sosiopatisk misantropi, er ikke akkurat hverdagskost i spillverdenen – i hvert fall ikke så blottlagt som her.

Hatreds isometriske synsvinkel.

Det hjalp ikke at enkelte nysgjerrige nettbrukere gikk litt lengre og snuste på utviklernes nettprofiler der de fant ut at enkelte har trykket «Like» på grupper og organisasjoner som lenkes til nynazisme og anti-Islamske holdninger, samt går med t-skjorter som vitner om tilhørighet til en anti-kommunistisk milliant gruppe.

Avkrefter nazisympati

Nå har polakkene bak spillet svart på anklagene med offisielle uttalelser, der de blant annet bruker Polens situasjon, og familiemedlemmers lidelser under andre verdenskrig som motargument.

Hatred-traileren.

– Min oldefar ble drept av Gestapo. Enkelte medlemmer av min familie slåss mot naziokkupasjonen i den polske undergrunnshæren kalt Armia Krajowa. Mine forfedre led stort på grunn av totalitære regimer, så hvem faen hadde jeg vært om jeg faktisk støtten noen naziaktivister?, spør Destructive Creations sjef Jaroslaw Zielinski retorisk.

Han påpeker også at spillet han og resten av gjengen jobber med ikke har noen tilknytning til faktiske figurer, og at det den virkelige verdenen ikke bør blandes inn i spillet. Han gjør det også klinkende klart at han er opprørt over anklagene, og ikke kommer til å diskutere de offentlig mer.

Kollega Marcin Kazmierczak spiller på mange av de samme tonene, og trekker frem at naziregimet drepte om lag 6 millioner i Polen. Han forteller også at hans egen familie mistet flere under den mørke tiden.

– Verdier som pluralisme, demokratisk opposisjon og retten til å hevde sitt eget syn burde ikke kalles «mangel på toleranse». Til slutt, for å klargjøre for mine syn på homofili, la meg bare si at jeg har noen få homofile venner som jeg dypt respekterer som folk, og har ingen problemer med deres seksuelle orientering, sier han.

Hatred er rimelig brutalt om du ser traileren.

Jakub Stychno, utvikleren med den kontroversielle t-skjorten, utdyper også valget av antrekk – nok en gang med en henvisning til andre verdenskrig og ettereffektene.

– T-skjorten jeg har på meg på teambildet refererer til medlemmer av Polens nasjonalhær som i 1945 nektet å legge ned våpnene sine, og som heller ville fortsette å slåss mot den nye trusselen for å sikre et fritt Polen. De gjorde dette fordi de med rette fryktet Soviets undertrykkelse mot Polens allerede demilitariserte hær. Jeg vil også understreke at helt til 1945 slåss disse troppene aktivt mot Third Reich-okkupasjonen . Disse soldatene er polske nasjonalhelter og fortjener anerkjennelse, sier han.

Takker for oppmerksomheten

Les også
Anmeldelse: Hatred

At det har blitt blest rundt spillet er uansett effekten av alt dette. Det har selvfølgelig ikke gått Destruction Creations forbi, og sjef Zielinski velget å takk for oppmerksomheten.

– Vel, vi prøvde å få folks oppmerksomhet, og som du kan se virket det perfekt. Vi ønsker å takke alle de som hater oss og det opprømte pressekorpset for en fin markedsføringskampanje. For en uke siden var vi et lite selskap som ingen hadde hørt om. I dag vet alle hva Hatred er, og hvem vi er. Takk til de som har prøvd å sverte oss (uten å ha lykkes, uff så synd), lyder det sarkastisk i innlegget.

Det er ikke bare pressen og publikumet som har reagert på Hatred.
Epic Games distanserte seg fra spillet umiddelbart »

Siste fra forsiden