Feature

Den store handleguiden

Hauger med gull?

Her er noen av de beste spillene på markedet akkurat nå.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Til slutt vier vi plassen til massive onlinespill, iPhone/iPod-spill, håndholdte spill, og noen knallgode spill vi ikke fikk plass til i de andre kategoriene.

Massive onlinespill

Eve Online: Tyrannis.

Eve Online: Tyrannis (PC)

Gjennom en endeløs rekke av gratis utvidelsespakker blir verdens dypeste massive onlinespill kun bedre og bedre. Den siste ekspansjonen lar deg endelig utvinne ressurser på planetenes overflater, og av disse kan du igjen lage all slags verdifulle varer. Eve Online er mangfoldig, komplisert, nådeløst og utrolig underholdende. Internettromskip er seriøse saker.

Aion.

Aion

Drømmer du om å fly med englevinger? Kjempe mot andre spillere i en endeløs kamp om svevende øyer? Lyst til å prøve et blendende vakkert spill, som viser oss en fantastisk verden full av fiender og underholdning? Da kan Aion passe midt i blinken for deg. Spillet utvikler seg konstant og forbedringene er mange, men kjernen i Aion er en lang kamp mot toppen og en krig mellom spillere om dominans.

Darkfall: Conquer the Seas.

Darkfall: Conquer the Seas (PC)

Det røffe, ubarmhjertige og brutale Darkfall har overlevd og fått sin andre utvidelsespakke. Her blir kampen til sjøs enda hardere og rollespillsystemet videreutviklet. Darkfall har fortsatt skarpe kanter og klare mangler, men det er utvilsomt det råeste massive onlinespillet noensinne. Spillet for deg som lengter etter en realistisk sandkasse, hvor du kan slakte andre spillere og loppe dem for alt de eier og har.

Age of Conan: Rise of the Godslayer.

Age of Conan: Rise of the Godslayer (PC)

Denne tilleggspakken tar oss med på eventyr i det østlige Khitai, og byr på en realistisk atmosfære, massevis av nytt innhold, smarte rollespillsystemer, nye ridedyr og tonnevis av skatter. Age of Conan er fortsatt kongen på haugen når det gjelder grafikk, og det mystiske Khitai er kanskje vakrere enn noe annet område i massive onlinespill. Vær klar for lengre og mer prøvende utfordringer, for Age of Conan har plutselig blitt mange ganger dypere.

Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited.

Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited (PC)

Fra spillets svært så puslete lansering har Dungeons & Dragons Online utviklet seg til å bli et kongelig massivt onlinespill. Spill på de amerikanske serverne og bli med helt gratis på eventyret. Eberron Unlimited blir alltid oppdatert med nytt innhold, nye klasser og nytt utstyr. Det er ikke lengre kun et spill for Dungeons & Dragons-fans, men også for spillere flest. Det er dypt, det er gøy og det er ekte rollespilling.

Blanda drops

Super Mario Galaxy 2.

Super Mario Galaxy 2 (Wii)

Mario drar på nye eventyr i verdensrommet, og får selskap av blant annet Yoshi. Dette er Mario i god gammel form, med et hav av fantastiske utfordringer og utrolig varierte nivådesign. Du kan spille i flerfoldige timer og hele tiden finne noe nytt. Spillet er en sann glede for barn i alle aldere.

Tekken 6.

Tekken 6 (360, PS3)

Dette er et av de beste slåssespillene på markedet, med et hav av figurer, moduser, tilpasningsalternativer, vakker grafikk og et velfungerende kampsystem. Tekken 6 bør oppleves av alle som har noe som helst interesse for sjangeren.

Shadow Complex.

Shadow Complex (360)

Shadow Complex er blant de mest imponerende titlene på Xbox Live Arcade-markedet. Actionspillet følger i samme stil som de todimensjonale klassikerne fra åtti- og nittitallet, men har eksplosiv 3D-grafikk takket være Unreal-motoren.

Silent Hill: Shattered Memories.

Silent Hill: Shattered Memories (Wii, PS2)

Shattered Memories slenger mye av arven fra Silent Hill-serien i søpla, og greier seg fint på egenhånd. Det bedrøvelige kampsystemet er borte, den subtile skrekken er byttet ut med en effektiv gjenskapning av panikk og desorientering og fokuset er i større grad på det psykologiske enn det overnaturlige.

A Boy and his Blob.

A Boy and his Blob (Wii)

En gammel spillklassiker vekkes til live med vakker, håndtegnet 2D-grafikk, flotte animasjoner og utfordrende gåter. Uansett hvor mange år du har under beltet kommer den flotte grafikken og den hamskiftende blobben til å sjarmere deg i senk.

Håndholdte

Metal Gear Solid: Peace Walker.

Metal Gear Solid: Peace Walker (PSP)

Det håndholdte formatet er ingen hindring når kvalitetsbevisste Kojima Productions går til verks. Peace Walker er ikke bare et spill som må oppleves av alle Metal Gear-tilhengere, det er også et av de dypeste, mest fengende snikespillene på markedet. Her kombineres strategi og spionaction med et fengslende plott fullt av vendinger. Resultatet er intet mindre enn utsøkt.

Mega Man Zero Collection.

Mega Man Zero Collection (DS)

Denne omfattende utgivelsen samler fire beintøffe sideskrollere opprinnelig utgitt på Game Boy Advance. Som den legendariske krigeren Zero slår du deg sammen med restene av en skadeskutt motstandsbevegelse, og tar opp kampen mot det totalitære regimet Neo Arcadia. Halsbrekkende action, flott musikk og en særegen grafisk stil gjør denne samlepakken til en sikker vinner.

WarioWare: Do It Yourself.

WarioWare: Do It Yourself (DS)

Om du noensinne har drømt om å mekke dine egne forskrudde mikrospill, er seneste tilskudd i WarioWare-serien som skapt for deg. Her ansettes du nemlig i et utviklerstudio eid antihelten, og får frie tøyler til å tegne, komponere og planlegge innholdet i studioets utgivelser. Mer kreativt blir det ikke.

Pokémon Heartgold/Soulsilver (DS)

Sleng sekken på ryggen, fest Pokéballene i beltet og dra ut i den vide verden for å fange lommemonstre. Nyskapende er det ikke, men gjensynet med den forlokkende Johto-regionen, de snodige monstrene og det vanedannende gameplayet gjør denne samlefesten uimotståelig. Alder spiller ingen rolle – Pokémon hører hjemme i samlinga.

Half-Minute Hero.

Half-Minute Hero (PSP)

Lei av rollespill som slavisk følger sjangerens normer og konvensjoner? I så fall er dette hyperaktive eventyret verdt en titt. Spillet er fullstappet av kjappe utfordringer, det gjør narr av klassikerne i sjangeren, og er med sin overdrevne atmosfære og praktfulle 2D-grafikk et av de mest spennende spillene på Sonys håndholdte.

iPhone

Plants vs. Zombies.

Plants vs Zombies

I dette Tower Defense-inspirerte spillet kombineres et velkjent konsept med herlig tegneseriegrafikk, humor og bøttevis med sjarme. Plants vs. Zombies drukner i lovord og priser, og ikke uten grunn. Spillet er nemlig utfordrende, farlig underholdende og ekstremt avhengighetsskapende – og konseptet passer som hånd i hanske på iPhone.

Airport Mania.

Airport Mania

I Airport Mania må du administrere alt fra landing og avgang til ombordstigning, fylling av drivstoff og service på flyene. Helst innen rimelig tid, ellers blir flyene sinte. Hvis du enda ikke har oppdaget denne perlen er det på høy tid.

GT Racing.

GT Racing

Det er ikke mange bilspill i Apples butikk, men GT Racing utmerker seg. Fysikkmotoren leverer en overraskende troverdig kjørefølelse, og du kan kjøpe og trimme en håndfull bilmodeller fra kjente merker. Spillet har også mange baner hentet fra virkeligheten. GT Racing tilbyr timevis med kvalitetsracing, enten du spiller alene eller mot andre.

Catan.

Doodle Jump

I avhengighetsskapende Dooble Jump går alt oppover, og du må få din lille figur så høyt som overhode mulig. Du bruker plattformer for å sprette oppover og må balansere din telefon perfekt for å treffe de rette. Spilleren får hjelpemidler som propellhatt og jetpack, men må passe deg for plattformer som knekker sammen.

Catan

I Catan handler det om å være den mest effektive nybyggeren på ei øy. Suksess måles i seierspoeng, og første spiller som får ti av disse, vinner. Etter noen timer med denne håndholdte utgaven er det lett å forstå hvorfor brettspillet har blitt så populært.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Les også

Siste fra forsiden