HD-versjonen av Wind Waker kommer i oktober

Zelda-eventyret vender tilbake på Wii U.

I går holdt Nintendo en ny Nintendo Direct-konferanse, hvor de avslørte en rekke nyheter om sine kommende planer. En av de mest etterlengtede kunngjøringene var nok at nyversjonen av GameCube-klassikeren The Legend of Zelda: Wind Waker har fått en europeisk lanseringsdato. HD-utgaven av spillet kommer til Wii U den 4. oktober.

Tidligere i år skrev Eigil Knudsen et stort tilbakeblikk på det originale Wind Waker. Der sa han blant annet dette om det høyt elskede spillet:

– The Legend of Zelda: The Wind Waker er et spill det er lett å forelske seg i. Bygd rundt en kjerne av alt som gjør Zelda-spillene til hva de er, slik som spillmekanisk oppfinnsomhet og variasjon, berusende eventyrfølelse og ubesmittet spilleglede er en spillverden som syder av atmosfære, humor, sjarm og sjel. Kall gjerne grafikken enkel, men den er like fullt tidløs, uforgjengelig og personlighetsrik. Den er som en visuell manifestasjon av den barnlige, lekelystne og gledespredende ånden som Nintendo gang på gang klarer å gnikke ut av den magiske flasken og som hjemsøker alle deres suksesstitler.

Wind Waker HD.

I tillegg til oppdatert grafikk kommer den nye versjonen med flere små justeringer, slik som at skipet ditt seiler litt raskere enn før og reisetidene dermed blir kortere. I Wind Waker må Link utforske en stor øygruppe på jakt etter magiske Triforce.

Gratis Animal Crossing-applikasjon

Nintendo annonserte flere andre nyheter på Nintendo Direct. Blant annet fikk vi vite at de vil gi ut et gratis Animal Crossing-program som heter Plaza. Her kan tilhengere av bondegårdserien møtes og utveksle informasjon. Animal Crossing Plaza kommer tidlig neste år.

Ellers sa de blant annet at Luigi blir en spillbar figur i Super Smash Bros for Wii U, og at et nytt Pokemon-spill ved navn Pokemon Rumble U lanseres på Wii U e-shop 15. august.

Du kan se hele Nintendo Direct i opptak under artikkelen. Sendingen varer i en halv time.

Les også: Nintendo vil finne opp Zelda-formelen på nytt

Nintendo snakker med fansen.

Siste fra forsiden