Heavy Rain-studioets mest ambisiøse spill hittil har fått slippdato

Detroit: Become Human vil bli oppfattet som kontroversielt, tror utvikleren.

Det begynner å bli en stund siden vi først hørte om Heavy Rain-utvikleren Quantic Dreams neste spilltittel Detroit: Become Human, og nå har vi omsider fått slippdatoen. Spillet lanseres til PlayStation 4 den 25. mai i år, og er dermed ikke så fryktelig langt unna.

Detroit: Become Human ble først avduket allerede høsten 2015 og er et dystopisk science fiction-spill med kunstige mennesker – androider – i sentrum.

– Blir kontroversielt

Quantic Dream

Som i Quantic Dreams tidligere spill fokuseres det tungt på historiefortelling og spillervalg med reelle konsekvenser og moralske dilemmaer. Spillet tar for seg fortellingen til tre androider som er designet for å kun adlyde, men som etter hvert belemres med menneskelige følelser og vanskelige valg.

I spillet styrer man alle tre figurer, og avhengig av hvilke valg man tar underveis kan man i ytterste konsekvens risikere at hvilken som helst av dem dør, så det gjelder å tenke nøye gjennom handlingene sine.

Tematisk handler spillet ifølge utvikleren om moralske problemstillinger knyttet til kunstig intelligens og teknologi, men det er også en samfunnskommentar som tar for seg hva det betyr å være menneske. Quantic Dream ser for seg at spillet kan bli oppfattet som «kontroversielt» siden det tar opp mange sensitive temaer mange ser på som tabu.

Quantic Dream sier videre at de har presset maskinvaren i PlayStation 4 til yttergrensen for å realisere hundrevis av realistiske figurer og høyest mulig teknisk kvalitet. Hvorvidt det lever opp til forventningene finner vi altså ut den 25. mai.

Ikke alle er fornøyde med å jobbe hos Quantic Dream: Ansatte anklager studiolederne for ukultur »

Siste fra forsiden