Nå kan du teste Quantic Dreams nye og ambisiøse spill

Detroit: Become Human får demo.

Det er nå to og et halvt år siden Heavy Rain-utvikleren Quantic Dream kunngjorde sitt nye spill Detroit: Become Human, og selv om vi har fått noen trailere har vi ennå ikke fått skikkelig innsikt i hvordan det blir å spille. Det får vi nå, for som utvikleren melder på PlayStation-bloggen slippes en demo av spillet i dag den 24. april.

Lanseringen skal finne sted den 25. mai, og spillet slippes altså eksklusivt til PlayStation 4. En ny trailer kan du se øverst i artikkelen.

Utvikleren opplyser på bloggen at det har tatt til sammen fire år med «lidenskapelig» arbeid å ferdigstille det ambisiøse spillet, og at studioet har gått gjennom mange følelsesmessige faser på veien av frykt for å ikke innfri forventningene. Hvorvidt de gjør det gjenstår å se.

Quantic Dream

Valg med reelle konsekvenser

Som i Quantic Dreams tidligere spill fokuserer Detroit: Become Human tungt på historiefortelling og spillervalg med reelle konsekvenser og moralske dilemmaer. Spillet tar for seg fortellingen til tre androider som er designet for å kun adlyde, men som etter hvert belemres med menneskelige følelser og vanskelige valg.

I spillet styrer man alle tre figurer, og avhengig av hvilke valg man tar underveis kan man i ytterste konsekvens risikere at hvilken som helst av dem dør, så det gjelder å tenke nøye gjennom handlingene sine.

Tematisk handler spillet ifølge utvikleren om moralske problemstillinger knyttet til kunstig intelligens og teknologi, men det er også en samfunnskommentar som tar for seg hva det betyr å være menneske. Quantic Dream ser for seg at spillet kan bli oppfattet som «kontroversielt» siden det tar opp mange sensitive temaer mange ser på som tabu.

Quantic Dream har tidligere sagt at de har presset maskinvaren i PlayStation 4 til yttergrensen for å realisere hundrevis av realistiske figurer og høyest mulig teknisk kvalitet.

Vi har allerede tatt en sniktitt på spillet »

Siste fra forsiden