Hele verden er i krig i denne svære Civilization-kampen akkurat nå

Civilization-miljøet har arrangert en gigantisk verdenskrig.

Civilization V.
Firaxis Studio

Hva skjer egentlig når hele verden går til krig? Det er nettopp dette Civilization-miljøet ønsker å finne ut med sitt nyeste sprell.

Gjengen fra Civilization-delen av diskusjonsforumet Reddit har samlet hele verden på ett stort kart, og har planer om å la 42 ulike sivilisasjoner utkjempe verdenskampen mellom seg. Alt skal styres av den kunstige intelligensen, så ingen vet helt hva som kommer til å skje. Vil nasjonene prøve å løse konfliktene mellom seg på en fredelig måte, eller blir det full atomkrig?

Slik skal det stå til akkurat nå.

En del modifikasjoner brukes for å få det hele på plass. For eksempel skal Historical Religions-modden sørge for en større trosvariasjon, og Cultural Diversity gjøre de kulturelle gapene litt lettere å håndtere. I tillegg legges det inn noen sivilisasjoner som ikke er en del av det opprinnelige spillet, slik som Australia. Tyskland må også innfinne seg med å få nazistæraen tilbake i akkurat denne kampen.

Alt skal spilles på «epic»-hastighet, med «deity»-vanskelighetsgraden. For å følge stroslaget, som sikkert ikke tar slutt med det første, kan du følge med på Reddit.

Så, hvem tror du vil stikke av med seieren til slutt?

Helt siden det ble sluppet i 2010 har Civilization V vært et av PC-ens beste strategispill. Gjennom seks tusen år skal spillerne bygge opp sin egen sivilisasjon helt fra grunnen av, og sørge for at den overlever kriger, politisk spill og trusler fra alle kanter. Vi her på bruket synes Civilization V er knallbra, og ga det gode skussmål i vår anmeldelse.

Frykten for atomkrig skapte mange spillkonsepter.
Vi har tatt et dypdykk ned i spill som ble formet av den kalde krigen » (krever Ekstra)

Siste fra forsiden