Helt unik PlayStation 4 solgt for rekordsum

Serienummeret gjorde at salgssummen snuste på én million.

Sony

Hvor mye er folk villige til å betale for et nummer? Vel, en hel del, viste det seg da en 20th Anniversary PlayStation 4 ble solgt for 15 135 000 yen, eller om lag 970 000 kroner, i Japan. Prislappen på en nesten-million skyldes enkelt og greit at det er produksjonsenhet nummer 00001 av 12300 – altså den aller første utgaven av spesialmaskinen. Det er The Wall Street Journal som melder om storkjøpet.

Auksjonen ble gjennomført av Sony selv via tjenesten Yahoo! Auction, og totalt skal 1585 bud ha tikket inn i løpet av salgsperioden. Startbudet var på én ussel yen, men det tok seg kjappt opp.

Gratulerer til Redd Barna Japan

Slik så budsiden ut da støvet hadde lagt seg.

Anledningen for auksjonen var innsanking til veldedighet, og hele summen skal havne i middelkassa til interesseorganisasjonen Redd Barna Japan. Sony skal også ha donert like mye selv, noe som betyr at organisasjonen får en god slump ekstra til å blant annet hjelpe barna som overlevde jordskjelvet i Japan for to år siden.

jubileumsutgaven av PlayStation 4 har blitt et ettertraktet samleobjekt siden de først begynte å dukke opp på markedet i fjor høst. I bunn og grunn er den klin lik en vanlig PlayStation 4 med et PS Eye-kamera, men både konsoll, kamera og kontroller er svøpt i en klassisk gråfarge. I tillegg er alle maskinene merket med et produksjonsnummer, slik at man vet hvilken av de 12 300 konsollene man har.

Som regel deles konsollene ut i konkurranser, men Sony selger også konsollene hos utvalgte forhandlerledd med jevne mellomrom, i en eller annen slags variant av summen 19,94, dollar, euro eller pund, nettopp for å merke at den første PlayStation-konsollen ble sluppet i 1994 i et opplag på 12 300. På eBay akkurat nå selges konsollen til summer mellom 10 000 og 30 000 kroner.

Husker du oppstartslyden til PlayStation?
Nå kan du få den som tema til PlayStation 4, PlayStation 3 og PS Vita »

Siste fra forsiden