Her blir han overfalt mens han spiller Pokémon Go

En uheldig spiller ble frastjålet telefonen, og filmet hele seansen i sanntid.

Her er overfallet i ferd med å skje.
YouTube

Det spesielle med mobilspillet Pokémon Go er som kjent at det spilles ved å fysisk bevege seg rundt i omgivelsene, og med tanke på hvor mange som spiller spillet er det dermed kanskje ikke underlig at farlige situasjoner kan oppstå under spilling.

Nå melder Eurogamer om en fyr, som kaller seg selv «Rickeybot», som ble overfalt av en mobiltyv mens han spilte Pokémon Go. Hele hendelsen ble fanget på spillerens sanntidsstrøm på nettstedet Twitch, hvor følgerne altså ble vitner til hele hendelsen. Videoen av strømmen ble lagt ut på YouTube og kan ses nederst i artikkelen.

Ble slått i bakken

Den uheldige spilleren var på Pokémon-jakt i den store parken Central Park i New York City på nattestid da han ble slått i bakken av tyven. Gjerningspersonen stjal altså spillerens telefon, som fortsatte å strømme video mens tyven løp fra åstedet.

Pokémon-spillerne rett før angrepet. Tyven kan ses i bakgrunnen.
YouTube

Spilleren la ut en Twitter-melding kort tid etter overfallet hvor han opplyste om at var i dialog med politiet og at kjeven hans hadde pådratt seg skader. I en oppdatering noe senere opplyste han at kjeven vil være hoven i noen dager, men at han ellers var i fin form.

Pokémon Go er et spill som lett kan distrahere spilleren fra å være oppmerksom på omgivelsene, noe denne hendelsen kan tolkes som en nyttig påminnelse om.

Det finnes for øvrig flere eksempler på Pokémon Go-spillere som havner i spesielle situasjoner. Som blant andre CNN meldte ble for eksempel en omkommet person funnet i en elv tidligere i sommer av en person som spilte Pokémon Go.

Pokémon Go er på vei til flere plattformer: Nå skal spillet slippes til Apples smartklokke »

Siste fra forsiden