Her er den første gameplay-traileren fra grøsserspillet Call of Cthulhu

På fjorårets E3-messe stiftet vi bekjentskap med et nytt Lovecraft-inspirert skrekkspill kalt Call of Cthulhu, og i forbindelse med Gamescom-konfernansen har vi nå fått den første traileren som viser oss selve spillet.

Traileren, som du kan se øverst viser oss flere av de spillmekaniske elementene, som for eksempel valgmulighetene man har ved interaksjon med figurer i spillet, og hvordan man leter frem spor fra omgivelsene.

Call of Cthulhu er et etterforskningsspill hvor man styrer man en privatdetektiv ved navn Edward Pierce, som etterforsker en mystisk drapssak på øya Darkwater Island.

Focus Home Interactive

Reise inn i galskapen

Oppdraget tar imidlertid en uhyggelig vending, og Pierce må takle øyas mistkenksomme beboere, maltrakterte hvaler, forsvunne lik og sitt eget vaklende sinn.

Call of Cthulhu er basert på et penn-og-papir-rollespill fra 80-tallet, som igjen er basert på en H.P. Lovecraft-novelle ved samme navn. Akkurat som kildematerialet lover Cyanide å levere en skrudd fortelling full av overnaturlige grusomheter, noe vi ser mer av i den nye traileren.

Call of Cthulhu ble først annonsert i 2014, den gang med Sherlock Holmes-utvikler Frogwares ved roret. Utviklingen støtte imidlertid på vanskeligheter, og i fjor ble franske Cyanide hentet inn for å ta over prosjektet. Cyanide er nok mest kjent for sin Pro Cycling Manager-serie.

Vi tok en titt på spillet i fjor, og vår utsendte kunne bekrefte at spillet er nifse saker.

– Call of Cthulhu er definitivt et skremmende spill, og kanskje et av de aller skumleste vi fikk oppleve på E3. Spesielt ille er det på et mentalt nivå. For selv om andre spill kanskje byr på mer kjøtt og blod, er det det psykologiske som står i sentrum her, skrev vår mann i sin sniktitt.

Spillet lanseres til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 30. oktober i år.

Les også: Supermassive Games vil vise fram 39 ulike skrekksjangere i ny spillserie »

Siste fra forsiden