Her er den nye Nintendo-sjefen

Satoru Iwatas etterfølger er på plass.

Nintendo

I juli kom den tragiske beskjeden om at Nintendo-sjef Satoru Iwata hadde gått bort. Siden da har Shigeru Miyamoto og Genyo Takeda fungert som ledere av den gigantiske bedriften.

Mandag ble imidlertid Iwatas etterfølger offentliggjort, og han heter Tatsumi Kimishima.

Tidligere Pokémon-sjef

Etter å ha jobbet nesten 30 år i bank-bransjen, fikk Kimishima jobb som finanssjef for Pokémon Company i år 2000. Kun ett år senere fikk han stillingen som president i Pokémon USA Inc.

To år senere, og ett år etter lanseringen av Nintendos GameCube, ble han utnevnt til president for den amerikanske Nintendo-avdelingen.

Satoru Iwata gikk dessverre bort i sommer, bare 55 år gammel.
Skjermbilde, Nintendo Direct i 2013.

Som kjent slet Nintendo med salgstallene under GameCube-generasjonen, men Kimishima lot seg ikke stoppe, og ledet noen år senere Nintendo til kjempesuksess med stuekonsollen Wii.

Wii-suksessen førte i 2012 til nok en klatretur på ranglistene i Nintendo-systemet. Denne gangen ble han forfremmet til administrerende direktør og styreleder i den amerikanske avdelingen. I 2013 ble han administrerende direktør for Nintendo internasjonalt. Nå er han altså Nintendos nye konsernsjef.

Businessmann

I motsetning til tidligere konsernsjefer i Nintendo, er Kimishimas karriere i spillverden vært basert på business og ikke spillutvikling. Han har altså ikke hatt noen direkte påvirkning på utvikling av Nintendo-spill, slik forgjengeren Satoru Iwata hadde.

Kimishimas navn dukker riktignok opp i rulleteksten til en del Mario Party- og Mario Golf-spill, i tillegg til Metroid Prime-serien, ifølge Wikipedia.

Shigeru Myiamoto, Nintendos «nye» kreative ekspert.
Nintendo

I samme håndvending som ansettelsen av Kimishima har Shigeru Myamoto og Genyo Takeda også fått nye titler, henholdsvis «Creative Fellow» og «Technology Fellow». Titlene henspeiler spisskompetansen til de to kjente Nintendo-ansiktene. Begge sitter dessuten i Nintendo-styret.

Har du sett hva the Pokémon Company har kokt sammen?
Dette Pokémon-spillet lar deg fange monstre i den virkelige verden »

Siste fra forsiden