Feature

Lesernes spillfavoritter

Her er deres spillfavoritter fra 2016

Leserne har talt! Dette mener dere var best i fjor.

Blizzard, Sony Computer Entertainment, 2K Games, Chucklefish Games, montasje Gamer.no

I romjulen kåret vi i Gamer.no-redaksjonen de beste og mest skuffende 2016-spillene i ni kategorier. Vi presenterte også de personlige favorittene til 12 skribenter i en egen listesak.

Etter om lag 2000 leserstemmer kan vi nå avsløre hvilke av fjorårets spill dere likte aller best.

Som i fjor satte vi i Gamer.no opp en avstemningsliste med det vi anså som de mest toneangivende utgivelsene fra i fjor. I tillegg kunne leserne velge et helt annet spill ved å fylle ut et tomt felt i avstemningsmodulen.

I fjor ble det Fallout 4 som stakk av med førsteplassen, etterfulgt av The Witcher 3: Wild Hunt, Rocket League og Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. I år sto tre spill for 40 prosent av stemmene alene, og kun 27 stemmer skilte første- og andreplassen.

Her er listen over de 10 spillopplevelsene leserne av Gamer.no likte best i 2016:

10. XCOM 2

 1. 2K Games

  Oppfølgeren til revitaliseringen av den klassiske strategiserien traff tydelig en nerve hos Gamer.no-leserne. XCOM 2 tar plass 20 år etter forgjengeren XCOM: Enemy Unknown, og tar utgangspunkt i at Jorden har blitt tatt over av romvesener. Strategien er turbasert, og man tar kontroll over en gruppe med soldater som må kjempe seg gjennom oppdrag for å felle den utenomjordiske trusselen.

 2. Les anmeldelsen av XCOM 2 »
  Se skjermbilder og finn beste pris på XCOM 2 »

9. Dishonored 2

 1. Bethesda

  Dishonored 2 plukket opp historien 15 år etter hendelsene i forgjengeren, og spillerne får valget mellom å spille som enten Corvo eller Emily. De to hovedfigurene har ulike evner og våpen, noe som åpner for flere måter å spille på. Handlingsforløpet i spillet endrer seg basert på hvilken figur man velger å spille som, og som i forgjengeren påvirker valgene du tar historien underveis. Også denne gangen kan du velge mellom å snike deg forbi vakter, ta livet av alle du møter eller gjøre litt av begge deler.

  Les anmeldelsen av Dishonored 2 »
  Se skjermbilder og finn beste pris på Dishonored 2»

8. Doom

 1. Bethesda

  I det nye Doom-spillet går id Software tilbake til spillseriens røtter, med absurd vold og nedslakting av helvetesmonstre som største trekkplaster. Spillet var såpass raffinert og velprodusert at både leserne og vi synes det fortjener en god del heder og ære. Det aller meste er som snytt ut av originalspillene, og denne utgaven av Doom gjør derfor en solid jobb med å ivareta det som har definert tidligere spill i serien.

 2. Les anmeldelsen av DOOM »
  Se skjermbilder og finn beste pris på DOOM »

7. Stardew valley

 1. Chucklefish Games

  Stardew Valley plukker på mange måter opp stafettpinnen fra den velkjente miksen mellom japansk rollespill og gårdsdrift som vi kjenner fra Harvest Moon-serien. Her må man sørge for at åkrene er i god stand, og sikre at man kommer godt overens med resten av samfunnet. Etter hvert kan man kjøpe seg stadig bedre utstyr, noe som åpner for en mer effektiv og innbringende drift.

6. Civilization VI

 1. 2K Games

  Civilization VI prøver å forbedre mange av aspektene ved forgjengeren. Blant annet får muligheten til å tilpasse hver enkelt bydel som man måtte ønske, et litt mer finslipt diplomatisystem, bedre flerspiller og flere moduser for korte spilløkter. Denne gangen får man også muligheten til å spille som Norge, med vikingkongen Harald Hardråde i spissen.

  1. Les anmeldelsen av Civilization VI »
   Se skjermbilder og finn beste pris på Civilization VI »

5. World of Warcraft: Legion

 1. Blizzard

  I utvidelsespakken World of Warcraft: Legion må spillerne forenes for å kjempe mot The Burning Legion, som har vendt tilbake til Azeroth etter å ha vært hovedfienden i den første utvidelsespakken. Nye soner, Demon Hunter som helteklasse, og at spillerne kan nå erfaringsnivå 110 var nyhetene i denne omgangen.

  1. Les anmeldelsen av World of Warcraft: Legion »
   Se skjermbilder og finn beste pris på World of Warcraft: Legion »

4. Dark Souls III

 1. Bandai Namco

  I det tredje, og muligens siste Dark Souls-spillet går turen til landet Lothric, der ilden – kilden til både liv og død i serien univers – er i ferd med å bli slukket for alltid. Store deler av Lothric er fullstendig dekket av aske. Spillet introduserte en del nytt til serien, samtidig som det bygget videre på mekanikker som har fungert godt tidligere.

  1. Les anmeldelsen av Dark Souls III »
   Se skjermbilder og finn beste pris på Dark Souls III »

3. Battlefield 1

 1. EA

  Battlefield 1 tar plass under første verdenskrig, med alt det innebærer. Skyttergravskriging, gamle våpen, hester og en krig som spenner seg over hele Europa og nordre deler av Afrika er bare noen stikkord som beskriver spillet. Mange av konkurrentene til Battlefield 1 har sett fremover i tid, men det DICE har gjort gjør at det skiller seg markant fra sine konkurrenter, og de har laget et gjennomført, solid og annerledes skytespill.

  1. Les anmeldelsen av Battlefield 1 »
   Se skjermbilder og finn beste pris på Battlefield 1 »

2. Uncharted 4: A Thief's End

 1. Sony Computer Entertainment

  I Uncharted 4 følger vi en aldrende og pensjonert Nathan Drake som etter sigende skal legge ut på sitt siste eventyr. Her får vi for første gang stifte bekjentskap med hans bror, Sam, som legger ut på eventyr med helten. Nesten alt er hakket mer finslipt og ferdigspikket enn tidligere, med en bedre flyt og et bedre utvalg av tilnærmingsmåter på alt fra kampsekvenser til utforskning.

  1. Les anmeldelsen av Uncharted 4: A Thief's End »
   Se skjermbilder og finn beste pris på Uncharted 4: A Thief's End »
Les også
Anmeldelse: Overwatch

1. Overwatch

 1. Blizzard

  Overwatch er en lagbasert flerspillerskyter der seks spillere på hvert lag samarbeider om å utføre diverse mål på slagmarken. Spillere kan velge mellom et tjuetalls ulike helter, som alle har forskjellige våpen og egenskaper, og som fyller ulike roller i laget. Noe av det mest imponerende med Overwatch er hvor gjennomtenkt og vellaget alle de ulike enkeltdelene av spillet er, og hvor godt de fungerer sammen.

  1. Les anmeldelsen av Overwatch »
   Se skjermbilder og finn beste pris på Overwatch »

Enig eller uenig med listen? Bruk gjerne kommentarfeltet til å fortelle oss hvilket spill du husker best fra 2016.

Siste fra forsiden