Her er filmene og TV-seriene Microsoft jobber med til Xbox

Selskapet har avslørt detaljene i sin Xbox Originals-satsing.

Der Sonys PlayStation 4-konsoll har blitt markedsført som en dedikert spillmaskin har Microsoft på sin side satset på å gjøre konkurrenten Xbox One til en mer allsidig mediemaskin, noe vi også påpekte i vår sammenligning av de to konsollene.

I den forbindelse har Microsoft avslørt at de jobber med originalt film- og TV-innhold, og har blant annet knyttet til seg store Hollywood-navn som Ridley Scott og Steven Spielberg til å produsere verk basert på den populære spillserien Halo.

Prosjektene inngår i Microsofts såkalte Xbox Originals-konsept, og i en fersk pressemelding har selskapet nå avslørt mange flere detaljer i denne storsatsingen.

Dokumentar om Atari-nedgravningen

I pressemeldingen bekreftes det at nevnte Ridley Scott og Steven Spielberg arbeider med to separate prosjekter basert på Halo-universet, henholdsvis en «digital feature» og en TV-serie. Ridleys Halo-film skal regisseres av Sergio Mimica-Gezzan, som tidligere blant annet har jobbet på sci-fi-serien Battlestar Galactica. Serien skal produseres av Spielbergs Amblin-studio i samarbeid med 343 Industries, Microsofts spillstudio som stod bak Halo 4.

En dokumentar om letingen etter det nedgravde E.T-spillet står på menyen.
Larry Hryb/Microsoft

Masse annet står imidlertid også på programmet. Blant øvrige bekreftede prosjekter er en dokumentarserie kalt Signal to Noise, som skal ta for seg mindre kjente historier om hvordan moderne teknologi har endret verdenen vi lever i. Den første episoden skal handle om letingen etter Atari-spillene som ble gravd ned i ørkenen i USA på 80-tallet og som nylig ble gravd opp.

Every Street United er en annen dokumentarserie som handler om jakten på talentfulle og uoppdagede fotballspillere verden over, mens Humans blir en dramaserie om dreier seg om robot-tjenere i et dystopisk fremtidssamfunn. Sistnevnte serie er for øvrig basert på den svenske serien Äkte Mënniskor, som er tilgjengelig på Netflix.

Mye under utvikling

I tillegg har Microsoft også en rekke prosjekter som enda er under utvikling. Én av dem er en westernserie kalt Deadlands, basert på et manus skrevet av Shane Lacy Hensley, mannen bak penn-og-papir-rollespillet ved samme navn.

Extraordinary Believers er navnet på en animasjonsserie av typen stop-motion fra studioet Stoopid Buddy Stoodios, som blant annet har stått bak den prisvinnende animasjonsserien Robot Chicken. En annen serie er Fearless, som handler om en australsk bombedykker og haiangrep-overlevende som hjelper folk med å gjøre verden til et bedre sted.

Ellers skal Gun Machines bli det som beskrives som en «hardkokt» detektivserie produsert av en av produsentene bak TV-serien Sons of Anarchy. Komedie står også på programmet i form av et vissnokt unikt, nytt konsept hvor kjente komikere presenterer nye og ukjente komikere som ennå ikke har slått gjennom.

Til slutt jobbes det også med en serie som heter Winterworld, basert på en grafisk roman ved samme navn som handler at verden er blitt til is og hvor gjenlevende mennesker har dannet stammer som kriger mot hverandre.

– Ikke enkelt

Microsoft har høye forhåpninger til sin nye storsatsing på originalt TV-innhold, men innrømmer samtidig at det er et utfordrende arbeid.

– Basert på min egen erfaring etter flere år i den tradisjonelle TV-bransjen vet jeg at det å lage suksessprogrammer ikke er enkelt. Dette er begynnelsen på en lang reise, men vi er veldig glade for å ha startet ferden, sier sjefen for Xbox Entertainment Studios, Nancy Tellem, i pressemeldingen.

Programmene blir tilgjengelige både via Xbox 360 og Xbox One, i tillegg til andre Microsoft-plattformer, og skal visstnok også by på interaktive funksjoner. Den store programsatsingen starter med Every Street United i juni.

Microsoft har endelig avslørt når Xbox One kommer til Norge: Lanseringen blir visstnok i september »

Siste fra forsiden