PlayStation VR2 - skrudd fra hverandre

Her er innmaten til PlayStation VR2

Sony avslører designfilosofien bak både headsettet og Sense-kontrollerne.

På tampen av PlayStation 5-lanseringen i 2020 slapp Sony en grundig gjennomgang av konsollens innmat. Nå lader selskapet opp til å slippe ny maskinvare, og denne gangen er det innsiden av PlayStation VR2 som har gått under lupen.

Konsollmakeren har sluppet to videoer. Den første – som du kan se over – tar for seg headsettet. Her skrur designer Takamasa Araki fra hverandre pannebåndet og brillene bit for bit og forklarer hvilke valg teamet tok underveis i utviklingsprosessen.

Blant annet forteller han hvordan Sony tok til seg tilbakemeldinger fra den opprinnelige PlayStation VR. Det førte til endringer av ting som passform, vekt og mengden med lys som trenger inn fra utsiden av headsettet.

Se hvordan PlayStation VR2 Sense-kontrolleren henger sammen.

Den neste videoen – denne finner du til høyre i artikkelen – handler om kontrolleren VR2 Sense. Her er det Takeshi Igarashi, mannen som designet DualSense-kontrolleren for PlayStation 5, som viser hvordan VR2 Sense er snekret sammen.

Igarashi forklarer for eksempel hvordan infrarøde lys hjelper til med sporing av kontrolleren, mens knappene på VR2 Sense oppdager hvor fingrene dine er slik at håndbevegelser gjengis realistisk i spill uten at du nødvendigvis trykker på knapper.

PlayStation VR 2 lanseres 22. februar og lover mer enn 30 spill enten på eller like etter slippdagen. Blant disse er Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7 og No Man's Sky VR.

LES OGSÅ: PlayStation VR2 kan ikke kjøre gamle PSVR-spill »

Siste fra forsiden