Feature

Her er kveldens Xbox 360-avsløringer

Vi oppsummerer pressekonferansen til Microsoft.

Denne artikkelen innholdt opprinnelig en direktesending av Microsofts pressekonferanse. Den er nå redigert som en oppsummering.

Nok en gang var det Microsoft som sparket i gang pressekonferansene før årets E3-messe. Hovedfokuset var sentrert rundt konsollens mulighet til å fungere som en underholdningsportal, og hvordan dine digitale enheter kan knyttes til din Xbox 360.

Halo 4 åpnet pressekonferansen til Microsoft.

Konferansen åpnet i all sin pomp og prakt med en trailer fra storspillet Halo 4. Fire år etter «krigen», befinner Master Chief seg på en mystisk planet, når et tidligere krigsskip styrter i nærheten. Her får vi for første gang se skikkelig gameplay fra Halo 4, når Master Chief sakte beveger seg gjennom frodige jungelomgivelser. Vi får se flere fiender som passer inn i jungelmiljøet, blant annet noen insektlignende vesener som kan fly, og andre igjen som er designet som små kattedyr, med innebygde laserpistoler. Det ser ut som standard og vellaget Halo-action.

SmartGlass og eksklusive titler

Etter dette inntok sjef for Xbox Live-teamet hos Microsoft, Mark Whitten, scenen for å introdusere Xbox SmartGlass, en ny funksjonalitet som binder din Xbox 360 sammen med din mobiltelefon og nettbrett. Med SmartGlass kan du se en film på nettbrett på flyet, for så å fortsette filmen på TV-skjermen når du kommer hjem, uten å måtte spole fram til riktig sted.

Med denne nye funksjonen håper Microsoft å knytte alle din elektroniske dingser sammen til en sammenhengende pakke. Når du ser film på din Xbox kan du bruke telefonen som fjernkontroll, og du kan finne ekstra informasjon om filmen du ser på uten å måtte stoppe avspillingen. Xbox SmartGlass skal også brukes i fremtidige Xbox 360-spill ved å gi spilleren ekstra informasjon ment å utfylle spillopplevelsen ytterligere.

Under konferansen ble en mobiltelefon brukt til å velge og redigere taktikk i NFL Madden 13. Microsoft kunne også love integrering av Internet Explorer i Xbox 360, der din mobiltelefon eller nettbrett kan brukes til å navigere verdensveven på TV-skjermen. Xbox SmartGlass vil være kompatibelt med alle typer smarttelefoner og nettbrett.

Trailer for South Park-spillet.

Flere eksklusive spill kom som perler på en snor: En trailer fra det nylig annonserte Gears of War: Judgement ble vist fram, og rett etter fikk vi se en intensiv trailer fra Forza Horizon, som kombinerer en åpen verden med det autentiske preget serien har hatt tidligere. Harmonix kunne også vise fram Dance Central 3.

Tredjeparts-spill

Vi fikk også se gameplay fra et helt nytt Splinter Cell-spill som ble annonsert på scenen. Spillet, som har undertittelen Blacklist, viste en spretten og dødelig Sam Fisher som pløyde seg vei gjennom en leir med militarister i ørkenlignende omgivelser. Sekvensen vi fikk se fløt bra, og bruken av Kinect for å distrahere vakter var ekstra interessant.

Crystal Dynamics viste fram sitt nye Tomb Raider-spill og kunne love brutale slåsskamper, ekstrem overlevelse og spennende omgivelser å utforske. I videoen vi ble vist måtte den langt yngre Lara Croft kjempe en beinhard kamp mot elementene, sin egen frykt og de onde bandittene som ønsker å ta henne av dage.

Lara Croft på nye action-eventyr.
Les også
Anmeldelse:

Konferansens høydepunkt var kanskje visningen av det kommende South Park: The Stick of Truth. Etter South Parks ødeleggelse trenger byen en frelser, og det er her spilleren kommer inn. Du blir kun referert til som «The new kid», eller Den nye ungen – dette er et tydelig grep som vil fungere godt når man skal lage seg en helt egen figur for å frelse South Park-universet.

Helt til slutt fikk vi se en nokså lang presentasjon av det kommende Call of Duty: Black Ops 2. Det er tydelig at Treyarch tar sitt fokus på fremtidskrig på alvor. Her var det mye avansert teknologi. Fiendtlige dronefly, våpen som kan skyte gjennom vegger og mange overdådige eksplosjoner var bare noe av det vi fikk se.

Les også: Forza Horizon avduket i kveld
Les også: Nytt Gears of War avslørt
Les også: Dette vises frem på E3 2012

Her kan dere se pressekonferansen i opptak:

Her kan dere se pressekonferansen i opptak.

Siste fra forsiden