PS VR2 PC-adapter

Her er PC-adapteren til PS VR2

Sony avduket løsningen, men må kappe en del funksjonalitet.

PlayStation

TLDR

  • Sony bekrefter at de skal lansere en adapter som gjør det mulig å bruke PlayStation VR2 på PC, med lanseringsdato 7. august og en pris på om lag 600 kroner.
  • En rekke funksjoner vil ikke være tilgjengelige på PC, inkludert HDR, risting i headsettet, øyesporing, adaptive triggere og haptisk tilbakemelding på kontrollerne.
  • For å koble headsettet til PC kreves det en DisplayPort-kabel som støtter DisplayPort 1.4 og både SteamVR-appen og en egen PlayStation VR2-app, samt en PC som oppfyller minimumskravene.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Mandag ettermiddag bekrefter Sony at de skal selge en adapter som gjør det mulig å bruke PlayStation VR2 på PC. Frem til nå har VR-headsettet kun vært kompatibelt med PlayStation 5.

Adapteren slippes 7. august, og skal koste 59,99 euro - altså om lag 600 kroner. En nøyaktig norsk pris er ikke klar, men vi har sendt en mail til PlayStations norske PR-apparat og oppdaterer saken dersom vi får vite mer.

Må kutte funksjoner

Å få headsettet over på PC har tydeligvis ikke vært bare lett. En rekke funksjoner skrus av på plattformen, slik som HDR, risting i headsettet, øyesporing, adaptive triggere og haptisk tilbakemelding på kontrollerne nappes vekk.

Vanlig kontrollerristing, 3D-audio, og muligheten til å bruke frontkameraene til å se omgivelsene skal likevel fungere.

PlayStation

For å koble headsettet til PC-en må man bruke en DisplayPort-kabel som støtter DisplayPort 1.4. Det følger ikke med når man kjøper adapteren. Og man må bruke både SteamVR-appen og en egen PlayStation VR2-app for å sette det opp.

Dersom du skal bruke headsettet på en PC, må du sørge for at den oppfyller disse minimumskravene:

  • Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
  • Prosessor: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (Zen 2 eller nyere)
  • RAM: 8 GB eller mer
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 eller nyere (Turing eller nyere arkitektur kreves) / NVIDIA RTX-serien / AMD Radeon RX 5500XT eller nyere / AMD Radeon RX 6500XT eller nyere
  • DisplayPort 1.4 (porten må være en standard DisplayPort eller Mini DisplayPort-output)
  • USB
  • Bluetooth 4.0 eller nyere

At Sony planla PC-støtte til PlayStation VR2 var noe vi først fikk nyss om tidligere i år. Noen dager før avdukingen ble adapteren også nevnt på nettsidene til sensurorganet i Sør-Korea.

Vi satte stor pris på PS VR2 da vi anmeldte headsettet i fjor.

LES OGSÅ: Tror Sony vil lansere PlayStation 5 Pro i år

Siste fra forsiden