Her er Valves neste spill

Skal lage oppfølger til Warcraft III-modifikasjonen Defense of the Ancients.

Som annonsert i går, har Game Informer gitt oss de første detaljene om Valves neste prosjekt, Dota 2. Spillet utvikles i samarbeid med IceFrog, som er kjent for sitt arbeid på DotA: Allstars-modifikasjonen for det aldrende strategispillet Warcraft 3.

I dette spillet må to lag, hvert med opp til fem spillere, kjempe mot hverandre i fantasy-baserte slagmarker. Hver spiller får kontroll over en helt, som oppgraderes underveis som i et actionrollespill. Han kan også finne skatter og kjøpe nye gjenstander.

Bilde fra Warcraft 3-modifikasjonen DotA: Allstars.

Samtidig sendes stadige horder med datastyrte krigere i kamp mot motstanderlaget. Disse angriper fra forhåndsbestemte steder, og kan være et svært nyttig hjelpemiddel om spillerne bruker dem riktig.

Dota 2 er på mange måter identisk med DotA: Allstars. Det vil kjempes over samme kart, og spillet har de samme heltene (over 100 stykker). Spillereglene og mekanikken er også så godt som identisk, og Dota 2 beskrives som «DotA: Allstars med ny teknologi».

Fra Warcraft 3 til Source

Denne nye teknologien er selvsagt den ferskeste utgaven av Valves Source-motor, som burde sikre at spillet tar seg langt bedre ut enn modifikasjonen det er basert på. I tillegg får spillet full Steamworks-støtte, forbedret fysikk og integrert stemmekommunikasjon.

Valves prosjektleder, Erik Johnson, mener selskapet har gode grunner til å ikke gjøre store forandringer:

– Vår første reaksjon er å anta at alle designelementer er der for en grunn. IceFrog er en av de smarteste designerne vi har møtt, og han har gjort så mange gode valg i årenes løp. Han har praktisk talt aldri tatt en beslutning som ikke har en god begrunnelse, sier han til Game Informer.

En av de tingene Valve vil fokusere ekstra på er å gjøre spillet så nybegynnervennlig som mulig. I originalversjonen er det en stor ulempe for et lag med dyktige spillere å ha en fersking eller to på laget, etter som motstanderne får store belønninger hver gang de dreper disse ferskingene.

Valve vil legge inn et omfattende opplæringssystem med interaktive guider for de individuelle heltene, samt legge til veie for at erfarne spillere får belønninger for å lære opp nye spillere.

Dota 2 kommer kun til PC og Mac. Etter lanseringen, som vil finne sted neste år, planlegger Valve å følge spillet opp med gratis oppdateringer, akkurat slik som de har gjort med Team Fortress 2.

Siste fra forsiden