Her er våre julegavetips

Det er enda ikke for sent å handle inn de siste julegavene.

Vi nærmer oss julaften med stormskritt, og over hele det langstrakte landet vårt løper forvirrede julegavehandlere fra butikk til butikk på jakt etter den perfekte gaven. Kanskje er du en av de som fremdeles har noen handleturer igjen før du kan slappe av i godstolen foran peisen med en kopp varm gløgg og peppernøtter.

Da kan det være greit å ta en titt på våre julegavetips. Tidlig i desember kjørte vi nemlig ut tre omfattende artikler om hvilke spill vi anbefaler deg å putte under juletreet i år; én for PC-spill, én for konsollspill og én for spill på håndholdte konsoller.

Hver artikkel har tips til et mangfold av opplevelser i åtte forskjellige kategorier. Her finner du blant annet tips til de eventyrlystne, til konkurransemennesket, til de adrenalinsøkende – og selvfølgelig også tips til spill som passer hele familien. For full oversikt over tipsene kan du sjekke ut de følgende sakene:

Disse PC-spillene er suverene julegaver

Nå, på tampen av en seks-syv år gammel konsollgenerasjon, drar PC-spillene fra i både ytelse og kompleksitet. Dette er den perfekte tiden å kose seg med godbiter på PC-en. Og nå som spillplattformen Steam har laget et grensesnitt for spilling på TV-en er det heller ingenting i veien for å skuffe tårnkabinettet inn på stua. Tipsene varierer fra heftige jungeleventyr i Far Cry 3, skyggesniking i Dishonored, konkurransepreget middelalderkrig i War of the Roses og vanedannende romstrategi i Endless Space.

Se hele oversikten her »

Supre konsollspill du kan gi bort til jul

Også de med svarte og hvite bokser under TV-en kan glede seg over et stort utvalg av tips. Nå som konsollprisene kryper ned mot tusenlappen, og nå som hver konsolls spillbibliotek bugner over av kvalitetsspill, er det langt fra problematisk å sette seg ned foran TV-en med kontrolleren godt plantet i hendene. Tipsene strekker seg bredt – fra livsfarlige hastigheter i snowboardspillet SSX, til det dimensjonsforvirrende smartingspillet Fez, og til spennende plattformhopping i New Super Mario Bros. U.

Se hele oversikten her »

Fine julegaver for de med håndholdte konsoller

Benytter du store deler av dagen på reisefot er det ingenting som å ha en håndholdt konsoll i sekken. Selv i dagens krasse mobiloverdømme er det noen spillopplevelser som rett og slett egner seg best på dedikerte håndholdtplattformer. Personlig har jeg akkurat opplevd at togturen mellom Oslo og Trondheim går unna kjappere så lenge jeg kan kose meg med et godt Zelda-spill. Tipslisten inneholder godbiter som racingspillet WipEout 2048, den visuelle novellen Zero Escape: Virtue’s Last Reward, og storslagne eventyr i Final Fantasy IV: Complete Edition.

Les også
Deus Ex: The Fall blir mobilspel

Se hele oversikten her »

Har du noen julegavetips til de som har litt julehandling igjen? Del gjerne tipsene dine i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden