Her er våre spådommer for PlayStation Meeting

Hva har konsollgiganten i ermet?

Sonys konferanse under E3 2014.
Audun Rodem, Gamer.no

Klokken 21:00 onsdag kveld går Sony på scenen i New York for å annonsere … vel, noe. Ingen vet selvfølgelig helt sikkert hva konsollgiganten har planlagt å vise i to timer under den såkalte PlayStation Meeting-konferansen, men siden vi har fulgt godt med i nyhetsbildet det siste året, har vi noen stalltips.

Du kan selvfølgelig følge Gamer.no utover onsdagskvelden for en fullverdig dekning av alle de største PlayStation nyhetene. Om du vil se konferansen direkte kan du enten gjøre det her, eller på PlayStation Live.

Endelig avduking av «PlayStation Neo»

Jøye meg, så lenge vi har hørt om denne konsolloppgraderingen nå! Under Game Developers Conferance i mars(!) dukket det først opp vage rykter om at Sony hadde vært i snakk med flere spillutviklere om en ny og kraftigere variant av PlayStation 4. Ryktene hevdet da at maskinen skulle støtte 4K-oppløsning, samt by på mer prosesseringskraft for de kommende VR-brillene: PlayStation VR.

Den nye konsollen har ennå ikke fått et navn. Innad i Sony er konsollen kjent som «Project Neo», men på folkemunne har den også blitt kalt «PlayStation Neo», «PlayStation 4,5» og «PlayStation 4K». I ryktenes spede begynnelse ble det i tillegg nevnt at Sony hadde planer om å avduke konsollen før oktober, noe som stemmer godt overens med onsdagens konferanse.

Vi vet ikke hvordan PlayStation Neo skal se ut. Her er en vanlig PlayStation 4.
Audun Rodem, Gamer.no

I april dukket det opp enda mer informasjon om den nye, kraftigere konsollen. Nettstedet GiantBomb hadde snust opp maskinvarespesifikasjoner som de hevdet gikk runder innad hos Sony. Spesifikasjonene viste oppgraderinger på alle fronter: høyere klokkehastighet på prosessoren, et bedre grafikkort og en litt raskere minnehastighet enn det PlayStation 4 har akkurat nå.

Dokumentene fortalte i tillegg at alle PlayStation 4-spill som kommer fremover må ha en Neo-versjon i tillegg til en versjon som kjører på den vanlige konsollen. Spill som kjører Neo-versjonen skal ha bedre bildefrekvens og bedre bildekvalitet når spillene kjører i 1080p-oppløsning, i tillegg til kortere lasting på grunn av den raskere prosessoren og minnet. Det ble også spesifisert at 4K-oppløsning var en mulighet, men at det ikke var et krav. Maskinen vil uansett oppskalere spillene.

Like før E3-messen sparket igang i juni bekreftet Sony-topp Andrew House at selskapet hadde planer om å lansere en kraftigere konsoll. Da omtalte han konsollen som en «high-end PS4», og sa at selskapet ville vise den frem senere. I tillegg kunne han fortelle at innhold til konsollen ville dukke opp allerede til høsten, noe som peker mot en høstlansering.

Siden det har dukket opp så mye informasjon om dette prosjektet det siste halvåret, forventer vi at det er en stor del av planen for onsdagens konferanse. Antageligvis er det her Sony legger hovedtyngden i løpet av de to timene, og vi forventer også å få stadfestet akkurat hva som er Sonys plan med en oppgradert PlayStation 4-konsoll. Ikke minst blir det spennende å se hvordan «Project Neo» stiller seg mot Microsofts oppussede Xbox One, kalt Project Scorpio.

LES KOMMENTAR: Kraftigere versjoner av PlayStation 4 og Xbox One er på vei og det er bra for konsollspillere »

Sony bekrefter at «PlayStation 4 Slim» eksisterer

2016 har ikke vært et godt år for Sony-hemmeligheter. Det er ikke bare detaljer rundt «Project Neo» som har vært på avveie; en ny og tynnere variant av PlayStation 4 har nemlig gått sin seiersgang på Internett. Det er ikke så rart, ettersom flere folk har fått tak i konsollen før den i det hele tatt har blitt annonsert.

Det første bildet av PlayStation 4 Slim.
Gumtree

PlayStation 4 Slim – eller hva nå enn det endelige navnet blir – mister utgangen for optisk lyd, men beholder nettverksporten og porten som brukes for PlayStation Eye-kameraet. I tillegg er det to USB-innganger på fronten av konsollen. Kontrolleren har også fått en lysstripe på fronten over berøringsflaten. Utover dette er det ingenting som tegner på at dette er stort mer enn en estetisk oppgradering.

På tampen av august dukket de første bildene av konsollen opp på auksjonsnettsiden Gumtree – av alle steder. Etter litt om og men ble det bekreftet fra flere hold at, joda, konsollen var ekte vare. Siden da har vi blant annet sett den nye PlayStation 4-varianten hos en britisk bruktforhandler, mens andre har til og med kjørt en anmeldelse av konsollen.

Sony har derimot ikke sagt noe om konsollen siden lekkasjene begynte å dukke opp. Vi forventer derfor at onsdagens konferanse blir tidspunktet da de endelig klasker hånda i bordet. vi tror også at de annonserer at PlayStation 4 Slim er i handelen denne uken, siden flere personer allerede har greid å få tak i en. Egentlig er det mest spennende om de prøver å si noe om denne fadesen utover lanseringen, eller om de later som om dette er en helt fersk nyhet.

Planer for PlayStation VR

PlayStation VR er like rundt hjørnet.
Jonas Magerøy, Gamer.no

Det er nå om lag én måned igjen til den planlagte lanseringen av PlayStation VR, 13. oktober. Sony kommer nok ikke til å bruke alt for mye tid på VR-brillene sine nå – de har for lengst annonsert alt fra pris til lanseringstilbud og spesifikasjoner.

Derimot tror vi at de kommer til å gi svar på noen siste spørsmål. Hvordan vil PlayStation VR dra nytte av «Project Neo»? Hvordan fungerer grensesnittet for VR på PlayStation 4? Hvordan passer PlayStation VR inn i resten av økosystemet?

Akkurat hvordan Sony vil selge oss brillene er heller ikke helt stadfestet ennå. Vi har sett demoer av en haug av spill, men den store salgspitchen har ikke kommet ennå. Det kan hende Sony har noe i ermet her, utover Resident Evil 7: biohazard og sci-fi-skytespillet Farpoint.

LES OGSÅ: Sonys VR-briller imponerer »

Utover dette er det litt usikkert hva Sony har på planen. Kommer de til å vise noen nye spill? Stemmer de veldig løse ryktene om en Red Dead Redemption-oppussing, kanskje? Er PlayStation Vita helt død nå, og får den en erstatter?

Vi får se.

Siste fra forsiden