Her gjør Microsoft narr av PlayStation 4s mangel på bakoverkompatibilitet

– Hvorfor skulle du betale for noe du allerede eier?

Sist uke fikk Xbox One-eiere muligheten til å dra frem noen av sine gamle Xbox 360-spill fra kjelleren for å spille dem på den nye konsollen. Vi i Gamer.no laget en egen liten snutt for å vise hvordan det hele fungerte, men selvfølgelig har også Microsoft laget en enkel demonstrasjon som du kan se ovenfor.

Selskapets video har dog et lite stikk til Sony.

– Så hvor mye koster dette, spør den ene verten.

– Ingenting! Hvorfor skulle du betale for noe du allerede eier, svarer den andre oppgitt.

Dette er tydelig harselering med Sonys praksis på PlayStation 4 og PS Vita der kundene må kjøpe gamle PlayStation- og – ifølge ryktene – PlayStation 2-spill de allerede eier på nytt, eller abonnere på strømmetjenesten PlayStation Now for å få tilgang til PlayStation 3-spill. Sony har heller ingen planer om å gjøre PlayStation 4 kompatibel med eldre spill som man allerede eier.

2013 sier hallo!

Sonys harselas med Microsoft fra 2013. (Video: PlayStation, YouTube)

Xbox UK-teamets video virker også å være et svært sent svar på Sonys ertevideo fra to år siden. Den gang demonstrerte PlayStation-sjefene Shuhei Yoshida og Adam Boyes hvor uproblematisk det er å låne spill fra hverandre på PlayStation 4, tydelig som et motsvar på Microsofts plan om å låse spill til konsoller. Vel å merke har selskapet siden den gang droppet alle slike

I første omgang er det like over 100 Xbox 360-spill som kan spilles på den nye konsollen, men Microsoft lover at de jevnlig skal oppdatere funksjonen for å få på plass flere godbiter.

Her er Xbox 360-spillene som er bakover­kompatible på Xbox One nå »

Siste fra forsiden