Her slippes Nintendo Switch fra 300 meters høyde

Nintendos nye konsoll er en skikkelig hardhaus, viser det seg.

Slipp fra 300 meters høyde må sies å være en ganske røff holdbarhetstest.
YouTube

Å utsette Nintendo Switch for fysiske tester er egentlig ikke så dumt med tanke på at den i bunn og grunn er en håndholdt konsoll som gjerne tas med på farten. Nå har maskinen imidlertid blitt utsatt for en temmelig ekstrem prøve, og det med overraskende resultat.

Som blant andre nettstedet Kotaku rapporterer ble den nye Nintendo-maskinen nylig sluppet fra en høyde på hele 1000 fot, eller litt over 300 meter, i den hensikt å gi byggekvaliteten den ultimate testen.

Den venstre Joy Con-kontrollen måtte gi tapt, men ellers var maskinen i fullt fungerende stand.
YouTube

Overlevde

Stuntet ble utført med en drone og dokumentert i en YouTube-video som du kan se nederst i artikkelen.

Maskinen landet på hard asfalt, som man kanskje skulle tro ville knuse den fullstendig,. Som man kan se i videoen var Switch-konsollen imidlertid ikke bare i ett stykke etter det svært lange fallet, men også i fullt fungerende stand.

Konsollen lot seg både slå på etter stuntet, og berøringsskjermen kunne også brukes på samme måte som vanlig. Den ene Joy Con-kontrollen fikk på den annen side hard medfart og måtte pensjoneres.

På bakgrunn av det overraskende resultatet måtte testerne, som tidligere har gitt mange andre duppeditter samme behandling, gi maskinen en «ekstrem holdbarhets-poengsum» på 9 av 10 mulige. At maskinen overlevde i dette tilfellet bør selvsagt ikke tas som bevis på at den vil tåle gjentatte ekstremtester, men stuntet kan nok tolkes som at Switch er et relativt hardført stykke maskinvare.

Under kan du se hele videoen av den tøffe testen.

Monster Hunter kommer nå til Nintendo Switch »

Siste fra forsiden