Her spiller to spillere Zelda: Breath of the Wild sammen

En gjeng fans utvikler en flerspillermodifikasjon.

30XX, reddit

Dersom du synes at det kan bli litt ensomt å utforske Hyrule i The Legend of Zelda: Breath of the Wild kan du være heldig – om noen år. Modskaper Fooni har sammen med en knippe andre så smått begynt å arbeide på en modifikasjon som lar to spillere boltre seg i den åpne verdenen samtidig. Dette ble først vist frem i en Discord-kanal, før det fant veien til Reddit.

Her ser du åpningssekvensen i spillet fra begge spillernes synspunkt.
30XX, reddit

Som du ser i skjermbildet øverst – og i de andre bildene i artikkelen – har de fått til litt allerede, men de har en lang vei å gå. Det du ser er en PC som kjører to sammenkoblede instanser av Wii U-emulatoren Cemu samtidig for å få de to figurene inn i samme verden.

I praksis fungerer det slik at den ekstra Link-figuren begynner som en ikke-spillbar figur som teleporteres til den andre, og som så endrer modell til å være Link. Deretter får spiller nummer to mulighet til å kontrollere den. Med andre ord er det neppe slik at spiller nr. to kan interagere mye med verdenen på nåværende tidspunkt.

Det er mye som må på plass.
30XX, reddit

I tillegg til at det er ustabilt og ikke veldig anvendelig for øyeblikket, er det krevende for maskinen det kjører på. Ting som brukergrensesnitt og gjenstandsbehandling trenger mye arbeid, og det er mange andre hindre som må beseires. Det er altså ikke snakk om noe du kan teste før tidligst om et par år.

Kan det vare?

Som alltid blir det spennende å se om Nintendos advokater velger å slå ned på arbeidet. Spillselskapet har tidligere vist at de ikke er veldig fornøyde med fan-prosjekter eller uautorisert emulering av spill til både eldre og nyere konsoller.

Pokémon Uranium.
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no

Det siste året har de for eksempel bedt to store prosjekter om å legge ned arbeidet og fjerne alle nedlastingslenker. Først måtte en stor fan-utviklet nyutgave av Metroid 2 vike for Nintendo. Deretter røk Pokémon Uranium, som vi prøvde og kalte det beste fan-skapte Pokémon-spillet som finnes.

Slike spill vil for øvrig fortsette å slite med rettighetshavernes advokater. Det er nemlig slik at det å ignorere slike fan-prosjekter kan skade rettighetene til selskapene over tid.

At fansen likevel kan være svært kreative er det ingen tvil om.
I noen tilfeller var det faktisk fansen som «gjorde ferdig» spillene »

Siste fra forsiden