Herlige Bastion utvides

Utvidelsen blir gratis på PC. På Xbox 360 må du betale en symbolsk sum.

Bastion er et av årets vakreste indieeventyr, og nå er det i ferd med å få en nedlastbar utvidelse. Den heter The Stranger's Dream, og kommer allerede 14. desember.

PC-versjonen vil være gratis og lanseres i form av en oppdatering («patch») for spillet. Utvidelsen vil også legges inn i versjonen av spillet som er spillbar i Google Chrome. Bastion-spillere på Xbox 360 må imidlertid betale 80 Microsoft-poeng for moroa.

Bastion er et nydelig spill.

Supergiant Games forteller at Microsofts politikk ikke tillater dem å lansere ekspansjonen gratis på Xbox Live, og at 80 Microsoft-poeng er den laveste prisen det er mulig å sette. Det er litt i underkant av seks norske kroner.

The Stranger's Dream inkluderer en helt ny Who Knows Where-sekvens, som skal være større og mer utfordrende enn de som allerede er i spillet. Her får du litt info om bakgrunnen til Rucks, samt mer lærdom om Caelondias historie. Sekvensen akkompagneres av fortellerstemmen i spillet.

Vi får også en ny modus hvor målet er å få så høy poengsum som mulig. Her starter du med alle åndene og idolene låst opp, og får poeng basert på hvor effektiv du er i kamp.

Sist, men ikke minst, har utviklerne lagt inn en modus hvor du i praksis har uendelig liv. Dermed kan du oppleve hele historien uten å stresse.

Utviklerne hadde egentlig ikke tenkt å lage nedlastbare utvidelser for Bastion, fordi de mente handlingen i spillet var komplett og ikke behøvde å utvides. Men etter lansering ønsket de å sette sammen noe som en slags takk til spillerne, og dermed ble The Stranger's Dream født.

Siste fra forsiden