Heroes of Newerth blir «free to play»

Går i fotsporene til konkurrenten League of Legends og fjerner prislappen.

Den svært populære Warcraft III-utvidelsen Defense of the Ancients startet en helt egen sjanger, og inspirerte mange selvstendige spill. De to største utgivelsene i sjangeren per dags dato er nok Heroes of Newerth og League of Legends, som begge bygger på tilsvarende konsept som det populære kartet.

Les også: Slik blir Dota 2

Dette er Heroes of Newerth.

Tidligere i uken kunne vi melde at det er flere registrerte kontoer i League of Legends enn i det massive onlinerollespillet World of Warcraft. Det er en svært formidabel bragd, og en det noe mindre Heroes of Newerth nok ønsker å følge opp. Kanskje er det derfor de nå velger å fjerne den innledende spillavgiften. Kotaku melder at Heroes of Newerth er gratis å spille fra i dag av.

Spillerne vil nå deles inn i tre ulike kategorier. Eksisterende spillere som har betalt for Heroes of Newerth vil få en såkalt «legacy»-konto, som gir dem gratis tilgang til alle eksisterende og fremtidige helter i spillet. De kan også velge å kun spille på «Verified Only»-servere, som er forbeholdt en hardere kjerne.

Deler spillerne

Når man lager seg en splitter ny konto i spillet, vil man måtte spille et gitt antall timer eller kjøpe valuta kalt «Goblin Coins» for å få den bekreftet. Dette er ment å skape et skille mellom erfarne spillere og nybegynnere, slik at man i størst mulig grad møter spillere av tilsvarende erfaringsnivå. Altså har man nybegynnerkontoer, bekreftede kontoer og Legacy-kontoer.

De to førstnevnte kategoriene får tilgang til 15 ulike gratishelter. Deretter må man kjøpe «Goblin Coins» for ekte penger eller opptjene seg sølvmynter i spillet, som begge kan byttes mot nye helter. Et nytt system har også blitt integrert for å sørge for at spillere av likest mulig ferdighetsnivå settes opp mot hverandre.

Spillets største konkurrent, League of Legends.

I Heroes of Newerth, som i andre spill i sjangeren, styrer man én av et mangfold ulike helter med vidt forskjellige egenskaper og spillestiler. På lag med et visst antall andre helter skal du kjempe din vei gjennom et nummer fastsatte stier, hvor man møter motstand fra både datastyrte fiender og menneskelige motstandere.

Ønsker du å spille Heroes of Newerth gratis kan du registrere deg her. (NB! Siden kan være nede på grunn av stor pågang)

Siste fra forsiden