Heroes of Newerth-heltene blir helt gratis

S2 Games snur på flisa og gjør alle heltene kostnadsfrie.

Dersom du enda ikke har prøvd actionstrategispillet Heroes of Newerth har du nå én unnskyldning mindre. Utvikleren S2 Games har i dag bekreftet at spillet fra nå av vil gi alle spillere full tilgang på alle heltene. Dermed blir spillet så å si helt gratis, med kosmetiske gjenstander som eneste pengesluk.

I en forumpost (via Rock Paper Shotgun) forklarer utvikleren at grunnen til forandringen skal være et ønske om å la alle spillere få ta del i hele spillet, uavhengig av hvor mye man har i lommeboken, samt å revitalisere de ulike spillmodusene:

– Vi vil at spillere skal kunne invitere vennene sine og anbefale helter basert på spillestil fremfor et begrenset antall helter. Spillere begrenses ikke lengre til de heltene de har skaffet, så når laget krever en spesiell type helt, kan man tre inn i rollen og fokusere på det som er viktig i hver eneste HoN-match.

Heroes of Newerth baserer seg på det kjente Dota-kartet.

– Like viktig er vårt mål om å revitalisere de mange spillmodiene vi har. Vi vil ikke at spillere skal gå bort fra disse

modiene på grunn av begrensninger. Med alle helter og moduser tilgjengelig vil spillere få da del i den helhetlige HoN-opplevelsen.

Dette er da andre gang Heroes of Newerth endrer på markedsmodellen. Da spillet først ble lansert i 2010 krevde utviklerne inngangspris. Dette ble endret sommeren 2011, da spillet ble gratis med en roterende heltestall på 15 stykker, og med muligheten til å kjøpe ekstra helter for en liten slant.

To hardbarkede konkurrenter

For øyeblikket har Heroes of Newerth to nærliggende konkurrenter: den kommende oppfølgeren til kartet som startet hele actionstrategisjangren, Dota 2 – og kongen på brukerskarehaugen, League of Legends.

Dota 2 planlegger også å la alle heltene være gratis når det lanseres, og velger heller å tjene inn penger gjennom kosmetiske gjenstander. League of Legends holder derimot på sin markedsmodell der man kan kjøpe helter, enten for spillvaluta, eller for ekte penger.

Les også: League of Legends er årets mest spilte spill Les også: Heroes of Newerth blir «free to play»

Siste fra forsiden