Historien bak Atari 2600, del 1

Hør podkast om den nye Atari-boka og konsollen som herjet på 70-tallet.

I fjor var det 40 år siden et av historiens viktigste spillselskaper ble skapt av Nolan Bushnell og Ted Dabney. Ataris første utgivelse var arkadespillet Pong, som la grunnlaget for en serie klassikere, og ikke minst lanseringen av hjemmekonsollen Atari 2600 – den første virkelig suksessrike spillkonsollen.

Nytt format på showet

Boka «Atari Inc. – business is fun»

Denne ukas Retro Crew-podkast er utvidet fra 30 til 45 minutter og dreier seg om Atari. I det første kvarteret diskuterer gjengen fra Rad Crew den nylig utgitte, folkefinansierte boka om Atari, «Atari Inc. – business is fun», som gir et helt unikt innblikk i hvordan det var å jobbe i Atari på 70-tallet. Det var et selskap med en fri arbeidskultur der folk omtrent kunne komme og gå som de ville, så lenge de leverte resultater.

Etter en kort pause med en morsom Atari-reklame dreier resten av programmet seg om veien frem til, og utviklingen av Atari 2600 – konsollen som ble en knallsuksess for over 30 år siden. Og siden dette emnet er såpass omfattende er dette bare første del. Følg med neste uke for avslutningen!

Hør del 2 av podkasten her

Mange lyttere har også kommentert forrige episode om spillutvikleren Ocean, og selvsagt blir det tid til å gå gjennom en del av disse også.

I studioet denne uka sitter programleder Jostein Hakestad, sammen med Are Fløgstad, Stian Askeland og Ketil Espenæs.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert tyve episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 18: Spillutvikleren Ocean
Episode 17: Spillmaskoter
Episode 16: Spillåret 1993

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden