Et mørkere Mass Effect

Historien fortsetter

Bioware har røpet litt om hvilken retning de vil ta serien i.

Biowares storslagne romrollespill Mass Effect ble varmt mottatt av både kritikere og publikum, og etter svært gode salgstall har spillet nå fått en platinarelansering

Ifølge Joystiq inneholder platinautgaven et ferskt videoklipp hvor noen av spillets utviklere snakker om seriens fremtid, og de lover en mørkere opplevelse i Mass Effect 2:

– I det andre spillet går du gjennom en mørkere periode mens du leter etter svar på hva som foregår. Det blir mye vanskeligere å finne ut hva som skjer, og det blir mange overraskelser og krumspring i historien. Det hele blir en mye mørkere affære, forteller prosjektleder Casey Hudson.

Designer Preston Watamaniuk røper også litt om temaene i oppfølgeren:

– I det første Mass Effect utforsket vi tapt kjærlighet, lojalitet, konsekvensene av dine valg og moral, og vi fortsetter med disse i oppfølgeren. Vi kommer også til å utforske andre temaer som teknologi og hva det vil si å være levende. Hvordan syntetisk liv og intelligens kan sammenlignes med organisk liv.

Bioware lover også at de valgene du tok i det første spillet kommer til å få konsekvenser i resten av serien. Du kan laste opp din lagrede data og dette vil være med på å forme hvordan historien utvikler seg videre. Drepte du en mann i Mass Effect skal du ikke kunne møte ham igjen i oppfølgeren.

Fram til lanseringen av Mass Effect 2 neste år jobber Bioware fortsatt med å forbedre originalen, og i klippet snakker de litt om det neste nedlastbare innholdet til spillet. Denne gangen jobber de med en romarena hvor du kan slåss mot andre for penger, men det er ikke klart når dette ekstrainnholdet er ferdig.

Diskutér artikkelen

Siste fra forsiden