Xbox Adaptive Controller - Breath of the Wild

Hjemmesnekret Xbox Adaptive Controller-variant lar handikappet jente spille Breath of the Wild

Nå skal jentas far jobbe med Microsoft om å videreutvikle konseptet.

Rory Steel/Twitter

I 2018 lanserte Microsoft sin Xbox Adaptive Controller, en fullstendig konfigurerbar kontroller ment for funksjonshemmede brukere som sliter med vanlige håndkontrollere. Den er naturlig nok designet for Xbox One og PC, men som en kreativ far har funnet ut passer den også godt med Nintendo Switch.

Da Rory Steels datter – Ava – uttrykket et ønske om å få spille The Legend of Zelda: Breath of the Wild, sto han overfor en tøff utfordring. Ava har nemlig nedsatt fingerferdighet, som gjør det vanskelig å mestre spillets knappekonfigurasjoner.

Faren, leder for lærestedet Digital Jersey Academy, kjøpte inn en Xbox Adaptive Controller og en haug med knapper og gikk i gang med prosjektet. 24 timer senere var en første versjon klar for testing, og som du kan se i Twitter-videoen nedenfor var Ava storfornøyd.

Kontaktet av Microsoft

Bragden har gått sin seiersgang på nettet, og Xbox-sjef Phil Spencer var blant de som lot seg imponere. I et intervju med Channel103 forteller Rory Steel at han har blitt kontaktet av både Microsoft og Logitech, som begge ønsker å videreutvikle konseptet.

– Jeg snekret sammen en litt klønete enhet, og Internettet virker å like den. Vi har nå fått tilbud av både Logitech og Microsoft om å lage en forbedret versjon.

Mens Steel planlegger å samarbeide med selskapene, påpeker han at målet alltid var å skape noe som hvem som helst kunne ha bruk for. Derfor vil han også pusle videre med en enklere variant som mannen i gata kan bygge selv.

Les også: Xbox Adaptive Controller er et mesterverk i design og en seier for spillbransjen »

Siste fra forsiden