Hør vår favorittmusikk fra NES

Retro Crew sender deg på en musikalsk reise tilbake i tid.

I desember hadde vi en litt annerledes episode av Retro Crew. Gutta tok for seg musikk fra klassiske shoot ‘em up-spill som Axelay, Super R-Type og Zero Wing, og demonstrerte forskjellen på lydmaskinvaren i 16-bits-konsollene Super Nintendo og Sega Mega Drive.

Pikselmusikk

Nå gjør vi det samme igjen, denne gangen med fokus på den flotte spillmusikken fra NES-eraen.

Denne epoken i spillhistorien har svært mange godbiter, langt flere enn det er plass til i en episode på 45 minutter. Maskinvaren i denne braksuksessen av en konsoll var nemlig svært begrenset, og det var helt avgjørende å kompensere med musikk som umiddelbart fenget og sjarmerte publikum.

Våre verter Jostein Hakestad, Stian Askeland, Are Ness Fløgstad unngår imidlertid de aller mest kjente låtene, og spiller musikk fra Castlevania, Ninja Gaiden, Kirby’s Adventure, Megaman 2 og 3, Zelda II: Link’s Adventure, Cobra Triangle, Solstice og Contra.

Del gjerne dine beste musikkminner fra NES med oss i kommentarfeltet under artikkelen.

Vil du vite mer om NES og hvordan suksessen ble et faktum? Hør vår episode om de ikoniske spillene eller hvordan maskinen snudde hele spillbransjen på hodet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 35 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 35: Nintendo 64
Episode 34: The Elder Scrolls III: Morrowind
Episode 33: Super Mario Bros. 3

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden