Husker du Betrayal at Krondor?

Originalskaperne lodder stemningen for en oppfølger.

Betrayal at Krondor var et førstepersons rollespill som kom ut i 1993. Spillet foregikk fantasiverdenen Midkemia, laget av forfatteren Raymond E. Feist.

Spillet kombinerte førstepersons utforskning av store og åpne utendørsmiljøer med taktisk, turbasert kamp. Det er kanskje mest kjent for den gode historien og dialogene i spillet, som ikke ble skrevet av Feist selv, men spillskaperne Neal Halford og John Cutter. Raymond E. Feist laget senere en bok basert på spillet, og hendelsene regnes som kanoniske i Riftwar-sagaen hans.

Slik så originalspillet ut.

Det var egentlig meningen at spillet skulle få en oppfølger ved navn Thief of Dreams, laget av de samme utviklerne. Men på grunn av «uheldig politikk» i forholdet mellom ledelsen i utviklerstudioet Dynamix og eierne i Sierra ble planene lagt på is. Betrayal at Krondor fikk riktignok to oppfølgere senere, nemlig Betrayal in Antara og Return to Krondor, men ingen av disse ble laget av originalskaperne.

Nå har Halford og Cutter lyst til å lage en spirituell oppfølger. De har snakket med Raymond E. Feist, men det virker ikke som de kan få rettighetene til å legge spillet til Krondor. I stedet ønsker de å lage et spill i samme stil, både med tanke på mekanismer og historie. Før de går i gang med en Kickstarter-kampanje ønsker de å lodde stemningen, og derfor har de lagt ut en underskriftskampanje på nettet.

Om du er så interessert i en Betrayal at Krondor-oppfølger at du vil vurdere å gi 200 dollar til en eventuell Kickstarter-kampanje, eller tror du kan få med deg nok venner og bekjente til at dere samlet kan gi noe i samme størrelsesorden, ønsker de at du skriver deg på. I utgangspunktet ønsker de å se minst 5000 underskrifter.

Betrayal at Krondor er forøvrig til salgs hos GOG.

Les også: Slik ble Baldur's Gate født
Les også: De fem beste rollespillene akkurat nå

Siste fra forsiden