Husker du spillutvikleren Ocean?

Ukas podkast handler om en gjeng som fikk mye ut av lite i gamledager.

På 80-tallet ble mange norske spillere godt kjent med spillutvikleren Ocean. Dette Manchester-baserte studioet med den lett gjenkjennelige blå logoen startet med å lage og utgi spill for ZX Spectrum, før de gikk videre til blant annet Commodore 64, Amiga og en rekke andre konsoller med stor suksess. Ocean hadde også noe suksess med spill basert på filmer.

Velkjent logo

Den karakteristiske Ocean-logoen.
Robocop.

Ocean utnyttet maskinvaren i Commodore 64 til det ytterste og lagde fargerike lasteskjermer som bygget opp stemningen mens du ventet på å få spille. Og ventetiden kunne gjerne være lang dersom du lastet spillet fra en kassett i gamledager.

Noen av spillene som diskuteres i denne episoden av podkasten Retro Crew er Lethal Weapon, Robocop, Batman: The Movie, Lost Patrol og Wizball. Ocean-navnet opphørte da firmaet ble oppkjøpt av Infogrames og senere omdøpt til Infogrames UK og Atari UK.

På slutten av episoden blir det som vanlig tid til å se på kommentarene fra forrige episode, som handlet om spillmaskoter – på godt og vondt.

I studioet denne uka sitter programleder Jostein Hakestad, sammen med Are Fløgstad, Stian Askeland og Ketil Espenæs.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert atten episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 17: Spillmaskoter
Episode 16: Spillåret 1993
Julespesial: Julespill

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden