Hva driver Obsidian med?

Rollespillutvikleren med nedtelling for mystisk prosjekt.

Hvis du prøver å besøke nettstedet til rollespillutvikleren Obsidian blir du møtt med noe ganske annet enn vanlig. Nettstedet har nemlig blitt erstattet med det som ser ut til å være en nedtelling. Midt på skjermen er det bilde av et firetall, omkranset av en slange som biter seg selv i halen. Under står følgende tekst:

– What do the words mean? Nothing. The Dirge of Eír Glanfath is sound without form, a lone voice crying out in mourning because it must.

Om du klikker på bildet vil du tas til et forum hvor brukerne spekulerer om nedtellingen i en tråd.

En slange som biter seg selv i halen på denne måten er et kjent symbol fra mytologien. Vi har for eksempel Midgardsormen, Jörmungandr, som var så stor at den omkranset hele verden. Men symbolet var også å finne i eldgamle Egypt og Hellas, og i helt andre deler av verden. Det er mest kjent som Ouroboros, hvor det kan representere en syklisk prosess som gjenskaper seg selv om og om igjen.

Mystisk!

På Obsidian-forumet trekkes det frem at et av stedene i Black Isles kansellerte Fallout 3, kjent under kodenavnet Van Buren, het Ouroboros. Obsidian består som kjent av en gjeng veteraner fra nettopp Black Isle Studios. Men et begrep som «The Dirge of Eír Glanfath» virker ikke særlig Fallout-aktig.

I 2010 hørte vi også at Obsidian jobbet med et spill basert på fantasyserien Wheel of Time, da i samarbeid med et selskap som heter Red Eagle Games. Wheel of Time-logoen har også en slange som spiser seg selv, riktignok formet mer som et åttetall enn en sirkel.

En annen potensiell kandidat er Dungeon Siege 4. Obsidian laget Dungeon Siege 3, og utgiver Square Enix har tidligere fortalt at de jobber med et uannonsert spill sammen med en vestlig utvikler.

En titt på den korte kildekoden til nettstedet gir flere kryptiske beskjeder, nemlig: «--. X . X X . X X --» og «-- To tenderness, fellowship. To fellowship, vigilance. So bring we all to the Night Market. I am the Spindle of Esenath. Know me by my light and stand with me in darkness. --».

Hvis firetallet representerer en nedtelling vil nok disse hintene følges av flere i løpet av de neste dagene. En kunngjøring kan i så fall ventes på fredag.

Les også: Obsidian må krympe staben
Les også: Hva vil du at Obsidian skal lage?

Siste fra forsiden