Det store Portal-mysteriet

Hva driver Valve med?

Noe mystisk er på gang hos Aperture Science.

Valve lanserte nylig en liten oppdatering for PC-versjonen av Portal, som gjorde følgende forandring (ikke oversatt fra engelsk):

– Changed radio transmission frequency to comply with federal and state spectrum management regulations.

Denne setningen var det få som skjønte noe av, men det man raskt la merke til var at oppdateringen innførte en ny "achievement", nemlig Transmission Received.

Transmission Received.

Dette fikk brukerne til å undersøke radioene i spillet, som viste seg å inneholde skjulte lydfiler, som kun ble spilt av når de ble flyttet til spesifikke steder i Portals nivåer. Det er totalt 26 slike radioklipp i spillet.

Noen av lydfilene er enkel morsekode, og brukere på Steam-forumet har allerede oversatt dem til engelsk (hint: nr. 17 er spesielt morsom).

Men mysteriet er langt dypere enn som så. Flere av lydfilene inneholder nemlig bilder(!) i SSTV-format. Dette er en gammel teknikk for å overføre bilder ved hjelp av kortbølgesignaler, som blant annet ble brukt for å sende bilder fra de første ubemannede romfartøyene. Den brukes fortsatt av radioentusiaster for å sende bilder via kortbølge-radio.

Bildene, som alle har Aperture Science-logoen som vannmerke, viser alt fra kryptiske formler til hodeskaller. Du kan ta en titt på dem i en tråd på Steam-forumet. Mer mystisk info finner du hos Rock Paper Shotgun.

Hva alt dette betyr er det få som vet. Men noe er det, og det er vel ingen tilfeldighet at denne spennende oppdateringen kommer så tett opp mot GDC 2010, årets første store spillmesse. Hvis Valve har planer om å lansere noe mot slutten av året, er dette et passende tidspunkt å komme med en kunngjøring.

Vi sender to journalister til GDC 2010, så om noe skjer vil dere høre det fra oss.

Oppdatering: Bildene inneholdt informasjon om en BBS, hvor man har funnet spennende ASCII-grafikk.

Siste fra forsiden