Hva er det Assassin's Creed-studioet sysler med?

Nytt prosjekt kalt Osiris lekket i konseptvideo.

I det som best kan beskrives som en produksjonsvideo, nevnes et hittil uannonsert Ubisoft-prosjekt kalt Osiris. Det er komponisten Mark Kilian som har lagt ut videoen på sin Vimeo-konto, der den skal ha ligget uoppdaget i hele fem måneder. Brukere på nettforumet NeoGAF skal ha æren for å ha gravd opp videoen.

Videoen, som inneholder tidlig konseptkunst og «motion capture»-arbeid, har etter sigende blitt skapt for å vise frem Kilians musikkarbeid og tidlige bilder av spillet.

Konseptkunst og trikotfilming

Muskelbunt i tettsittende trikot.

I videoen ser vi blant annet en muskuløs helteskikkelse som drar en mann mot sin vilje etter kragen langs bakken. Vi ser også «motion capture»-arbeid der en folkemengde virker å gå i tottene på hverandre, samt nærbilder av en eldre mann som uttaler besvergelser. Videoen viser ikke noe som kan minne om spillgrafikk.

Ispedd trikot-filmingen finner vi konseptkunst av blant annet et jordskjelv, og av tydelig egyptinspirert kultur. Kanskje ikke så overraskende, da prosjektnavnet Osiris jo mest sannsynlig refererer til den egyptiske guden for etterlivet og døden.

Skal vi legge vår lit til traileren, kommer spillet «fra gjengen som ga deg Assassin’s Creed.» Med andre ord er det Ubisoft Montreal som skal stå bak dette nye dramaet. For tiden vet vi at en del av gigantstudioet jobber med Watch Dogs, men med sine om lag 2000 ansatte har nok utvikleren mer enn nok ressurser til å takle to større prosjekter samtidig.

Er dette et nytt Prince of Persia?

Konseptkunst som viser jordskjelv.

Som mange har påpekt virker «motion capture»-opptakene å bære store likheter med et par skjermbilder som lekket ut på nett like før E3 2012. Ett av bildene fra 2012 viser en mann med en lignende stav på ryggen som den vi ser i opptakene.

I fjor lekket det også et annet bilde ut av et ukjent prosjekt, den gang på Ubisoft-forumet. Bildet viste en tilsynelatende egyptisk folkemengde, og baksiden av en mørkhudet muskuløs helt. Bildet er markert «POP_ZERO_2», noe som utvilsomt er en referanse til Prince of Persia – muligens til en omstart av serien.

Besynderlig nok fortalte Ubisoft Montreal-sjefen Yannis Mallat senest i går i et IGN-intervju at Prince of Persia-serien sto på stedet hvil for øyeblikket.

Skyggespill.

Det kan jo tenkes at prosjektet begynte som en omstart av Prince of Persia, men at det utviklet seg til noe eget i løpet av utviklingsprosessen. De mest observante vet sikkert at det var akkurat en slik u-sving som sørget for at Assassin's Creed-serien ble født.

Les også
Rayman Legends er utsett

Vi tok kontakt med Ubisoft for å høre om de har noe å si om Osiris, men de hadde ingen kommentar for øyeblikket.

Les også: Anmeldelse: Assassin's Creed III: Liberation Les også: Historien om Prince of Persia

Siste fra forsiden