Hva er det Conker-skaperen pønsker på?

Christopher Seavor jobber med nytt spill.

De av oss med kjære barndomsminner om Nintendo 64 husker garantert spillutvikleren Rareware, som stod bak spill som GoldenEye 007, Banjo Kazooie og Conker's Bad Fur Day. Nå viser det seg at skaperen av Conker-serien, Christopher Seavor, jobber med et nytt spill til Wii U.

– Ensom, forlatt, rusten gammel hund

Etter å ha jobbet hos Rare i tjue år forlot Seavor selskapet i januar 2011 for å starte sitt eget studio: Gory Detail. Den uavhengige utvikleren har foreløpig kun utviklet mobilspill, men er tilsynelatende klar for å ta steget inn i konsollspillenes verden. Avsløringen om det nye spillet kom via Seavors Twitter-konto, der han samtidig kommer med en slengkommentar om prisen for en utviklerenhet for Wii U-spill:

– Wii U-utviklerenheter er ikke billige, og det ser ut til at Gory Detail kommer til å trenge tre i løpet av året, skriver Seavor med glimt i øyet.

Er dette en spillfigur i Christopher Seavors nye spill? (Illustrasjon: Christopher Seavor/Gory Detail)

Etter å ha blitt spurt om man kunne forvente noe «Conker-aktig» la han til følgende uttalelse:

– Det motsatte er jeg redd. Det er den triste historien om en ensom, forlatt, rusten gammel hund. Jeg har sagt nok nå.

Brukeren «gogojira» på nettforumet NeoGaf fant fram et gammelt bilde av et mekanisk hundehode som Seavor tidligere hadde vist frem på Twitter. Det spekuleres dermed i at dette vesenet, hva det nå kan være, er den samme hunden Seavor snakket om i forbindelse med sitt nye spill.

Lang fartstid

Seavor begynte sin karriere hos Rare som grafisk designer, og jobbet blant annet med å utvikle Killer Instinct-spillene før han begynte på Conker-serien. Det første spillet, Conker's Pocket Tales, var et eventyrspill i stor grad utvikler for yngre spillere. Da det ble slått fast at det var for likt Banjo Kazooie ble oppfølgeren Conker's Bad Fur Day en helt annen affære. Spillet inneholdt store mengder vold, blod, banning og seksuelt innhold, med et sterkt fokus på et voksent publikum. En oppdatert versjon av Bad Fur Day ble sluppet til originale Xbox, men siden den gang har det vært stille fra det oransje ekornet.

Det nyeste spillet i Seavors portefølje er mobilspillet Parashoot Stan der spillere skal kontrollere en ung mann i fritt fall som tror han er en superhelt. Parashoot Stan er ikke på langt nær like voldelig som Conker's Bad Fur Day, men innehar mye av den bisarre humoren, med litt fokus på overdreven tegneserievold.

Les også: Vår anmeldelse av Conker: Live & Reloaded
Les også: Spillfigurer som fortjener mer oppmerksomhet

Siste fra forsiden