Hva i alle dager skal dette 2-tallet bety?

Full forvirring etter at Sony lokket med… ja, med hva, egentlig?

?
Skjermdump av Sonys livestream.

Like før helgen troppet Sony opp på årets Taipei Game Show med et godt utvalg av spill i bakhånd. Selv om de store avsløringene uteble, fikk publikum oppleve slikt som Street Fighter V, The Order: 1886 og Bloodborne, samt en rekke flere stortitler.

Likevel var det ett øyeblikk alle endte opp å snakke med etter Sonys livestream på lørdag. I en montasje av spill til PlayStation 4, midt mellom nytt materiale fra The Order: 1886 og DriveClub, dukket det opp et bilde av et 2-tall. I det korte sekundet der 2-tallet fløy over skjermen teller en stemme ned til en air-drop, med en stemme hentet fra The Order: 1886. Det hele virker på overflaten kun å være en smart montasjeklipping mellom de to spillene.

Lynene i logoen er blant tingene som får folk til å undre.

Spillmedier verden over, samt diskusjonsforumet NeoGAF, tror likevel at tallet signaliserer noe helt annet. Flere bet seg merke i at designen av tallet minner mye om elementer fra logoen til Metal Gear Rising: Revgeance, og hoppet på teorien om at tallet egentlig signaliserer en oppfølger til actionspillet fra 2013.

Kojima-effekten

At disse griper etter halmstrå er det vanskelig å komme bort fra, men det er én ting som gjør at det hele ikke er helt søkt: Metal Gear-pappa Hideo Kojima.

Husk at Kojima i en årrekke nå har hatt en forkjærlighet for å snekre sammen innviklede spillannonseringer som får fansen til å grave gjennom alt av tilgjengelig informasjon.

Silent Hills ble avduket på en snodig måte i fjor.
Konami

I 2012 prøvde Kojima å føre fansen bak lyset da han viste den første traileren fra Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, da kun kjent som The Phantom Pain. Kojima og Konami ga seg da ut for å være et svensk spillstudio kalt Moby Dick Studios, ledet av svensken Joakim Mogren. Selvfølgelig var dette bare sludder.

Under Gamescom 2014 var Kojima på luringstokt igjen. Da var det smakebitspillet P.T. som på klønete vis ble presentert som et enkelt skrekkspill skapt av liksom-studioet 7780s Studios. Bak P.T. lå et nytt Silent Hills-spill signert Kojima og Guillermo del Toro.

Ulv, ulv!

Så, hva signaliserer dette 2-tallet? Har nettfansen rett, er det snakk om Metal Gear Rising: Revengeance 2 – noe som ikke ville vært oss imot. Det første spillet snuste på toppscore her på Gamer.no.

Hideo Kojima-studioet Kojima Productions, som var med på utviklingen av det første spillet sammen med hovedutvikler Platinum Studio, tok dog til Twitter natt til mandag og valgte å avkrefte at tallet signaliserer at Metal Gear Solid Rising får en oppfølger.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain skal komme i år.
Les også
Anmeldelse:

– Vi vil takke alle for entusiasmen, men vi ertet ikke med et nytt spill under Taipei Game Show. Trailerbildet det er snakk om stammer fra Sony Computer Entertainment, og har ingenting å gjøre med Kojima Productions eller Metal Gear, forteller selskapet i meldingene.

Problemet til Kojima Productions er at de i flere år nå har hatt lignende lokkekampanjer gående, så det er så å si umulig å stole på at de forteller sannheten. Derfor er mange fremdeles overbevist om at Metal Gear Rising-oppfølgeren er på vei.

For øyeblikket jobber Kojima Productions med Metal Gear Solid V: The Phantom Pain til Xbox One, Windows, PlayStation 4, Xbox 360 og PlayStation 3, så om arbeidet med en oppfølger skulle være påbegynt er det ikke utenkelig at det nok en gang er Platinum Games som tar seg av dette. Men hvem vet?

Vi tok nylig et lite tilbakeblikk på Metal Gear-seriens første suksess.
Vi har mye å takke Metal Gear Solids skuldre for »

Siste fra forsiden