Hva om Guardians of the Galaxy var et retrospill?

Da kunne vi endt opp med noe som dette.

De fleste husker nok denne scenen fra filmen.
Stillbilde fra video, CineFix

Det er alltid fascinerende å se filmer eller moderne spill gjenskapt med et annet estetisk grunnlag. Det nyeste i en lang rekke av slike nytolkninger er Guardians of the Galaxy. Videoen ser du nederst i artikkelen.

YouTube-kanalen CineFix har mekket sammen en video som minner sterkt om en Mega Man-inspirert liksom-spill, som gjennomgår plottet fra filmen til punkt og prikke. Her får vi servert alt fra Star Lords kleine linjer i pikselerte snakkebobler, til den distraherende 70-tallsdansen på tampen av filmen.

Noe av det beste er likevel chiptuneversjonene av det nå ikoniske lydsporet, med versjoner av Hooked on a Feeling, The Pina Colada Song og I Want You Back.

Lang tradisjon

Før Guardians of the Galaxy er det likevel en hel drøss som har fått lignende behandling. Under storhetstiden til nettstedet CollegeHumor.com lagde de videoer som gjenskapte serier som Game of Thrones og Breaking Bad som turbaserte rollespill.

Selv Square Enix har kastet seg på bølgen. Like før utgivelsen av Lightning Returns: Final Fantasy XIII i 2014 slapp de en trailer som fortalte om Final Fantasy XIII-sagaen så langt med tydelige nikk tilbake til Final Fantasy VI-estetikken på 90-tallet.

Til og med et av de største spillene fra de siste årene har fått en lignende video:
Hva om Grand Theft Auto V var et Commodore 64-spill? »

Siste fra forsiden