Hva venter oss i august?

Vi tar runddansen nok en gang og finner både vampyrjegere og mafiosoer.

At soling og bading er oppskrytt er et etablert faktum i gamer-kretser. Nå som sommeren går mot hell er det heldigvis ikke lenge til vi nok en gang kan grave oss ned i kjelleren med høsten og vinterens perler, men innen den tid er det ikke så rent få titler å følge med på også på denne siden av regnværet.

Castlevania: Harmony of Despair

Plattform: X360 (Xbox Live Arcade)
Utgis: 4. august

Mens de fleste andre serier har utviklet seg til å få avansert tredimensjonell grafikk og dialoger med valg har Castlevania til nå beholdt den gode gamle formelen.

Castlevania: Harmony of Despair ser ut til å ha mye til felles med sine mange forgjengere. Du vil nok fortsatt kjempe mot flaggermus, skjelett og annet utyske fra et sidestilt perspektiv i et mørkt og egentlig latterlig stort slott.

Men denne nedlastbare tittelen har også nyheter å by på, som online samarbeidsmodus for 6 spillere og muligheten for å zoome ut og se hele brettet uten å pause spillet.

Les også: Harmony of Despair på vei

Madden NFL 11

Plattform: PS2, PS3, PSP, X360, Iphone
Utgis: 13 august

Fotball slik amerikanerne spiller det er noe de fleste nordmenn har et begrenset forhold til. Den brutale NFL-ligaen er derimot store saker i statene, og lansering av Madden-spillene har tidligere vært forbundet med store fanfarer i onkel Sams gater.

Årets utgave ser ut til å bli en svært god talsmann for sporten, med forbedret grafikk og fysikk og støtte for både stemmestyrte kommandoer underveis i kampene og mulighet for å spille på lag med andre over nett.

Kanskje vil dette spillet hjelpe oss å sette mer pris på den svært så fysisk krevende sporten.

Les også
Anmeldelse:

Toy Story 3

Plattform: PS2, PS3, PSP, X360, Windows, Mac
Utgis: 13 august

Filmen som skal avslutte Pixars høyt elskede Toy Story-trilogi ser omsider ut til å snart være klar for norske kinoer. Spillet later til å være et svært lite karakteristisk filmspill, nettopp fordi Toy Story 3 kan sies å ha potensiale.

I Toy Story 3 kan du både følge eventyret i Woody, Buzz og Jessies fotspor og gjenoppleve øyeblikk fra filmen, og ta på deg skaperhanskene dine og prøve deg på spillets Toybox-modus. Her kan du fritt utforske og innrede verdenen rundt deg, tjene penger og møte kjendiser fra tidligere Pixar-og Disney-filmer.

Lara Croft and the Guardian of Light

Plattform: PS3, X360, Windows
Utgis: 18. august

Her får du baben Lara Croft i en pakke du aldri har sett henne i før. Guardian of Light bærer ikke Tomb Raider-navnet, og det med god grunn, denne nedlastbare tittelen er nemlig noe helt for seg selv.

I Lara Croft and the Guardian of Light tar du og en kompis kontroll over Lara og hennes 2000 år gamle indianerkompis Totec. Spillet er skreddersydd for at to spillere skal samarbeide, og er et actionspill satt til et fugleperspektiv. Du vil pepre haugevis av fiender fulle med Laras gode gamle pistoler, eller gjennombore monstrene med Totecs spyd.

Våpnene vil kunne oppgraderes, og det ville ikke vært et ordentlig Lara-eventyr uten et par tenkeoppgaver.

Kane & Lynch: Dog Days

Plattform: PS3, X360, Windows
Utgis: 20. august

Lanseringen av det første Kane & Lynch-spillet huskes den dag i dag, men kanskje ikke av de grunnene Hitman-utvikler IO Interactive ønsket. I Dog Days tar vi nok en gang kontroll over den noe usympatiske duoen, men denne gang er det psykopaten Lynch som står midt på scenen.

Spillet vil nok en gang ha fokus på samarbeid. Med en regi som minner om en håndfilmet dokumentar eller en Youtube-video ser det ut til at denne oppfølgeren kan bli en av de mer gripende skurkefortellingene vi har sett i spillbransjen.

La oss håpe at spillet er såpass bra at utgiver Eidos ikke ser seg nødt til å true redaksjoner i denne omgang.

Les også: Gamespot svarer på tiltale

Mafia 2

Plattform: PS3, X360, Windows Utgis: 27. august

Trenger du virkelig vite hvorfor du behøver å glede deg til dette spillet? Mafia imponerte oss alle, tidlig på 2000-tallet, med sin utsøkte detaljgrad, historiske korrekthet og ekstremt gripende fortelling.

Mafia 2 forteller historien til Vito Scalletta, en avdanket krigsveteran fra andre verdenskrig. Vito er arbeidsledig og av siciliansk opphav og da er det som kjent bare en yrkesretning å ta i femtitallets USA – han blir selvsagt med i mafiaen.

Les også: Prøv Mafia 2 to uker før lansering

Utviklerne har snakket mye om at de kanskje fremfor alt prioriterer atmosfære, de ønsker virkelig å la deg føle deg som en del av det amerikanske storbylivet på femtitallet. Spillet ser slående ut visuelt sett, og dyktige skuespillere er hyret inn for å bringe fortellingen til live.

Aner vi en spillenes svar på Gudfaren?

Les også:Stortitler lar vente på seg
Les også:Prøv Mafia 2 to uker før lansering
Les også:Grand Theft Auto 5 i Hollywood?


Siste fra forsiden